Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Postavme další školu v Africe!

9. 10. 2006 - PRAHA [Člověk v tísni / Econnect]

Již třetí ročník sbírky Postavme školu v Africe se od úterý desátého do čtvrtka dvanáctého října koná v českých a moravských městech. I letos budou skauti lidem nabízet, aby přispěli do kasiček a dali tak šanci dětem v Etiopii získat vzdělání. Cílem sbírky je nejen nabídnout možnost přispět, ale také informovat českou veřejnost o problematice vzdělání v rozvojových zemích.

"Dnes otvíráme u etiopského města Arba Minč již třetí školu, která byla postavena z prostředků sbírky. Učit se v ní bude moci až dvě stě dětí," říká Jiří Plecitý, vedoucí mise společnosti Člověk v tísni v Etiopii. "Etiopie je krásná, ale velmi chudá země. Proto jsme rádi, že tu Češi umožnili chodit do školy dohromady již 760 dětem. Kolik dalších dětí dostane šanci na vzdělání, záleží na tom, jak budou lidé v Čechách i na Moravě ochotni přispět i letos," dodává.

Africké stany, u kterých bude možné v průběhu konání sbírky přispět do kasiček skautů, budou stát v Praze, Boskovicích, Brandýse nad Labem, Brně, Frýdku-Místku, Ostravě-Zábřehu, Olomouci, Předklášteří, Studénce, Suché Lozi, Šumperku, Vsetíně, Jindřichově Hradci, Kladně, Sezimově Ústí, Táboře a dalších městech. Se sbírkou jsou spojeny také výstavy a koncerty.

První škola financovaná ze sbírky byla otevřena v etiopském Asore na podzim minulého roku. Druhá škola v Jirga Čefe, která leží 400 kilometrů od hlavního města Addis Abeby, byla slavnostně otevřena v pátek. "Nová škola je vybavená krásným barevným nábytkem, který vyrobily děti ze středního odborného učiliště. Jsou to většinou sirotci, jejichž rodiče zemřeli na HIV a AIDS. Toto učiliště bylo zase postaveno z prostředků českého ministerstva školství společností Člověk v tísni," vysvětluje Jiří Plecitý.

Příspěvky na sbírku Postavme školu v Africe je možné vhodit přímo do kasiček skautů v ulicích, poslat po celý rok na sbírkové konto 222 444 555/0300 u ČSOB nebo zaslat textovou zprávou ve tvaru DMS AFRIKA na telefonní číslo 87777. Cena DMS je 30 korun, na konto projektu Postavme školu v Africe bude připsáno 27 Kč.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz