Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Brně se chystá BIOvečer a BIOjarmark

27. 9. 2006 - BRNO [Econnect / Hnutí Duha / Veronica]

-foto: Freefoto.com-
-foto: Freefoto.com-
Hnutí Duha pořádá tento pátek BIOvečer jako vyvrcholení kampaně na podporu biopotravin. Večer je otevřený veřejnosti. V brněnském Domě pánů z Kunštátu převezmou ceny vítězové soutěže na podporu potravin z ekologického zemědělství, proběhne koncert skupiny Jarmark a další hudební překvapení, dále budou k dispozici BIOchuťovky a filmová noc. Na konci září pak pořádá Ekologická poradna Veronica tradiční podzimní Biojarmark ekologických zemědělců a zpracovatelů biopotravin - akci, jejímž cílem je osvěta o ekologickém zemědělství a podpora rozvoje trhu s bioprodukty.

Akce je součástí kampaně Hnutí Duha, která má prosadit lepší nabídku BIOpotravin z ekologického zemědělství v českých obchodech. Zelená organizace přesvědčuje velké výrobce potravin, aby rozšířili nabídku základních BIOpotravin, především chleba.

Ekologické zemědělství dodržuje přísná pravidla, mezi která patří nulová spotřeba většiny pesticidů a průmyslových hnojiv či slušná péče o zvířata. Výrobci také nesmějí v potravinách používat chemická aditiva. Nositelé certifikátu, kteří podléhají státní kontrole, mohou své zboží označovat typickým logem BIO. Další podrobnosti i užitečné informace o BIOpotravinách nebo praktické rady do domácnosti může každý najít na webové stránce www.hnutiduha.cz/bio.

Kateřina Kotásková z Hnutí DUHA v souvislosti s kampaní uvedla: „Hlavní překážkou rozvoje trhu s biopotravinami u nás je slabá nabídka. Lidé by BIO kupovali, ale v obchodech jej nenajdou, protože jej výrobci zatím nedodávají. Chybí hlavně základní potraviny, jako je chleba, máslo, sýry nebo ovoce a zelenina. Naše kampaň má tuto díru postupně uzavírat.“

Další brněnskou akcí v rámci měsíce biopotravin je BIOjarmark, který pořádá Ekologický institut Veronica. Již 15. ročník tradičního prodeje biopotravin se bude konat v horní části Zelného trhu, pod Divadlem na provázku 29. a 30. září. Čerstvé bioprodukty přímo od ekofarmářů, ochutnávka široké nabídky biopotravin (od ovoce a zeleniny až po sýry, nápoje a víno). V přilehlém stanu budou po celou dobu probíhat doprovodné akce: soutěže a hry pro děti na téma Život na farmě a zahradě.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

27. 9. 2006
29. 9. 2006
Opravaredakce
30. 9. 2006
5. 10. 2006
čejny

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz