Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V otrokovické Naději ukončí léto zahradní slavnost

28. 8. 2006 - OTROKOVICE [Naděje / Econnect]

-foto-
-foto-
Zahradní slavnost připravili na závěr léta v otrokovické pobočce Naděje. Obyvatelé a zaměstnanci domova Naděje v Otrokovicích připravili slavnost na čtvrtek dne 31. srpna, společenskou událost zahájí v 16 hodin ředitelka pobočky Eva Ludvíčková. Domov pro mentálně postižené děti a mládež, kde slavnost proběhne, slouží zároveň jako denní stacionář pro otrokovické děti a mládež, které zde tráví část dne a většina se zapojuje do aktivit chráněné dílny.

V areálu zahrady budou pro návštěvníky, zejména pro děti připraveny sportovní soutěže, zábavné hry a další atrakce. Děti si budou moci vyzkoušet skákání na trampolíně, soutěžit v hodu míčkem na skrytý cíl, závodit ve skákání v pytli, v posouvání předmětu po vyznačené trase a podobně. "Největší atrakcí v době od půl páté do půl šesté bude jízda autovláčkem zdarma po okolí domova. Vyjíždět bude připraveného nástupiště 'Stanice Naděje'," slibují pořadatelé.

Pro všechny bude také připraveno občerstvení. Obyvatelé domova spolu s pracovníky připravují několik druhů slaného pečiva, chuťovky a koláče. Od 18 hodin bude připraven táborák, opékání špekáčků a trampské písně u ohně. Ve 20 hodin bude slavnost ukončena.

V domově Naděje, který zahradní slavnost připravil, je k dispozici více než padesát míst v pěti odděleních rozdělených podle stupně postižení. O děti se stará kolektiv odborných zdravotních pracovníků, vychovatelé, sociální a rehabilitační pracovník. Součástí domova je dílna s keramickou pecí a dalšími možnostmi pro ruční práce, rehabilitace s masážní vanou, vířivou vanou a malým bazénem pro výcvik plavání a tělocvična. Místnost pro muzikoterapii je vybavena vodním lůžkem a reprodukční technikou. "Pamatujeme je i na vzdělání dětí, a to v detašovaném pracovišti pomocné školy přímo v domově. Nezapomíná se ani na sportovní vyžití. V Českém hnutí speciálních olympiád je zaregistrováno dvanáct malých sportovců v pěti disciplínách," uvádí Naděje.

Všichni pracovníci se snaží vytvořit dětem v Domově skutečný domov, a to mimo jiné také tím, že se děti, které toho jsou schopné, zapojují do jednoduchých domácích prací nebo prací na zahradě a ve skleníku, který je součástí areálu spolu s trávníkem, altánkem, pískovištěm a dalšími možnostmi pro hry malých obyvatel. Na chodbách a v místnostech jsou na stěnách výrobky z keramické dílny, suchou květinovou vazbu a další výrobky, které ve spolupráci s vychovatelkami vytvořily samy děti.

Cílem občanského sdružení Naděje je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací, výchovnou, apod., včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz