Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Patnáct "studentů" vyráží díky Slunečnici do nového života

15. 8. 2006 - DĚČÍN [Econnect / Slunečnice]

"Dej si šanci": takového programu se v rámci rekvalifikace účastnili postižení lidé v Děčíně. Dnes, v úterý 15. srpna, proběhlo v Centru denních služeb děčínského sdružení Slunečnice slavnostní ukončení rekvalifikačního programu. Cílem projektu bylo poskytnout vybrané skupině lidí, kteří se kvůli svému zdravotnímu stavu nesnadno prosazují na otevřeném trhu práce, pomoc v podobě zprostředkování nových znalostí a dovedností.

Od ledna do srpna letošního roku absolvovalo šestnáct osob řadu kurzů zaměřených na práci s osobním počítačem, jazyky, komunikativní a profesní dovednosti a nakládání s odpady. Důležitá byla pro absolventy programu podpora v podobě pracovně právního a sociálně právního poradenství.

Potvrzením o absolvování rekvalifikačního programu "Dej si šanci" je certifikát, který získalo patnáct absolventů. "Tito však vědí, že nejde o „kus papíru“, který mohou ukázat budoucím zaměstnavatelům, ale právě o nové dovednosti, které je třeba dále aktivně rozvíjet. Je totiž zřejmé, že celoživotní vzdělávání se stává běžnou realitou pro všechny, kdo chtějí mít na trhu práce zajištěnu dobrou perspektivu," uvádí sdružení Slunečnice, které projekt realizovalo.

Sdružení Slunečnice na závěr programu přeje všem účastníkům programu hodně štěstí a děkuje lektorům i partnerským organizacím za aktivní podporu. "Také je důležité připomenout, že projekt "Dej si šanci" byl uskutečněn díky finanční podpoře Evropské unie a státního rozpočtu České republiky, což svědčí o tom, že společnost, v níž žijeme, není k lidským osudům lhostejná", uvádí sdružení.

Děčínské sdružení Slunečnice je neziskovou humanitární organizací, která se zaměřuje především na zlepšování životních podmínek mladých lidí s mentálním postižením, a kromě toho zajišťuje zájmové volnočasové aktivity v bezbariérovém Centru denních služeb. Cílem činnosti sdružení Slunečnice je integrace lidí s postižením zpět do společnosti, zapojení těchto lidí do veřejného života a zajištění důstojných životních podmínek pro ně.

V děčínském regionu, kde Slunečnice působí, se navíc sdružení aktivně účastní tvorby komunitního plánu a komunální politiky v sociální oblasti. Sdružení Slunečnice také nejrůznějšími způsoby popularizuje problematiku lidí s postižením, aby tak podpořilo pozitivní změnu v nazírání ostatních lidí na tuto společensky znevýhodněnou skupinu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz