Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mládež bude pronikat do tajemství hip hopu

25. 7. 2006 - ÚSTÍ NAD LABEM [Collegium Bohemicum/Econnect]

Ve dnech 28. až 30. července 2006 se bude v Nízkoprahovým klubu „Nový svět“ v Matiční ulici v Ústí nad Labem konat česko-německý hip hop workshop pro mládež ve věku od 10 do 17 let. Zváni jsou jak pravidelní návštěvníci Nízkoprahového klubu, tak také všichni další mladí zájemci z regionu. Zájemce se mohou předběžně hlásit na níže uvedené e-maily.

Tři dny budou účastníci mít možnost vyzkoušet si nebo dále rozvíjet své schopnosti u breakdance, jako rapper, DJ nebo human beatbox. Workshop bude veden zkušenými hiphopovými učitely berlínského projektu „Culture on the road“ a také lidmi z místní hiphopové scény.

Projekt vznikl ve spoupráci Collegia Bohemica, lektorského programu německé nadace Roberta Bosche, Culture on the road Road, Berlín a Nízkoprahového klubu Nový svět Ústí nad Labem za finanční podpory Česko-německého fondu budoucnosti a nadace Roberta Bosche.

Hip hop je v současné době živá a oblíbená kultura mladých. To vyplývá nejen z bohaté nabídky hip hopu, který nezahrnuje pouze hudební směr, ale také různé taneční styly, způsoby rytmického vyjádření, akrobacii a design. Jedná se o otevřenou dynamickou kulturu, která neklade důraz na pasivní konzumaci, ale i na vlastní spoluúčast.

Hip hop je sám o sobě multietnický, jeho příznivcům záleží na vzájemném respektu a solidaritě s kolektivem, který se zakládá na společných zájmech. Na tom je také založen projekt „Culture on the Road“, jehož nositelé již pět let cestují po Německu. Jde především o jedno: předcházet rasistickému smýšlení. Pod jejich vedením bude v krátkých seminářích zprostředkovány českým účastníkům široké znalosti o této velice oblíbené kultuře a zároveň bude probíhat praktická výuka.

V průběhu tří dní budou děti a mládež, kteří se zúčastní, uvedeni do umění DJingu, naučí se breakdancové figury, uvidí, jak se dělá „human beatbox“ a vyzkouší si rapování ve svém jazyce. Tím odhalí a vyzkouší si vlastní nové schopnosti a dostanou podnět k tomu, aby je dále a společně s jinými rozvíjeli.

Tlumočit mezi německým týmem a účastníky budou místní čeští mladí lidé, kteří sami HipHop dělají. Pro ně samotné z toho vyplývá nové poznání, zahrnující nejen využití vlastních schopností ale také zkušenost, jak tyto schopnosti v rámci semináře předat dalším.

Zájemci se mohou hlásit na těchto e-mailech: Jennifer Schevardo, schevardo@muzeumusti.cz; Julia Schweiger, julia_schweiger@yahoo.de; Kamila Zinčenková, kamila.zincenkova@clovekvtisni.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz