Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sport nezná bariéry

28. 6. 2006 - PRAHA [Můžeš]

Bariéry, které mezi handicapované a sport staví nedostatek peněz či příležitostí, chce zbourat nový dlouhodobý projekt Konta Bariéry s názvem Sport bez bariér. Záměr tohoto projektu je jasný – podporovat nejrůznější sportovní aktivity lidí se zdravotním postižením a organizací, kteří handicapované sdružují. Projekt Sport bez bariér chce pomoci tomu, aby se sport stal běžnou součástí života co největší skupiny lidí s postižením.

"Cílem tohoto projektu je získat ročně dva až tři miliony korun pro jednotlivce i organizace, amatéry i vrcholové sportovce, hlavně ale chceme ke sportu přivést mladé lidi. Sport se může pro někoho stát startujícím momentem návratu do života," uvedla ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

K projektu se připojila řada vrcholových sportovců včetně Romana Šebrleho a Martina Kováře, čtyřnásobného paralympijského vítěze z Athén. "Sport bez bariér by se měl zaměřit nejen na sportovce, ale hlavně na ty, které ještě nenapadlo, že by vůbec mohli sportovat. Projekt bude podporovat i netradiční sporty, včetně těch, které nemají ambice získat medaile na paralympiádách," říká Martin Kovář.

Nadace nepočítá u tohoto projektu s širokou podporou veřejnosti, spíš spoléhá na trvalé sponzory. K prvním patří firma ČEZ, která je dlouhodobým donátorem Konta BARIÉRY. Dále chce nadace fond naplňovat i výtěžkem z cíleně pořádaných akcí a pomocí DMS (DMS sportbezbarier na číslo 87777). Díky prvním vkladům může nadace začít uspokojovat první žádosti už v září tohoto roku.

O vytvoření speciálního fondu podporujícího sportovní vyžití handicapovaných usilovalo Konto BARIÉRY nejméně pět let. I bez něj se však snažilo neodmítat žádosti o pomoc, jen v loňském roce podpořilo celkem pětadvacet sportovních žádostí celkovou částkou 296 060 korun. Největší zájem mezi handicapovanými byl o příspěvek na monoski. S pomocí této lyže může vozíčkář už po týdnu výcviku lyžovat. Oblíbené jsou v poslední době aktivní sportovní vozíky, speciální tříkolky s ručním pohonem – hanbiky a další. Sport bez bariér má své webové stránky: www.sportbezbarier.cz.


Alena Mašková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz