Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zelená Plzeň v městské knihovně

27. 6. 2006 - PLZEŇ [Econnect / Děti Země]

-foto-
-foto-
Po instalacích na třech středních školách se výstava Zelená Plzeň přesouvá na prázdninový pobyt do městské knihovny. Informuje na deseti panelech o hodnotných přírodních územích v Plzni, jejich přínosech pro město a jeho obyvatele, o ochraně a ošetřování zeleně a rizicích, kterým je vystavena. Výstava je primárně zaměřena na náctileté, čemuž je přizpůsoben obsah i grafika.

Výstava Dětí Země s názvem „Zelená Plzeň“ informuje na deseti panelech o hodnotných přírodních územích v Plzni. Jde o člověkem vytvořené zelené části města, jako například Lochotínský park, Štruncovy sady, Borský park, Mikulášský hřbitov, některé plzeňské zahrady či rybníky. Současně je prostor věnován také přírodě blízkým stanovištím, zejména nivám řek. Kromě toho výstava obsahuje i základní informace o přínosech zeleně pro město a jeho obyvatele, o ochraně a ošetřování zeleně a rizicích, kterým je vystavena.

Výstava je primárně zaměřena na náctileté, čemuž je přizpůsobena i grafika s obrázky skejťáků, zevlů a jiných mladých lidí. Texty a fotografie jsou proloženy tematicky ladícími básněmi a texty písní. "Při grafickém zpracování výstavy byl kladen důraz na to, aby dokázala zaujmout nejen obsahem textu, ale i grafickým pojetím. Styl, který byl zvolen, by měl být blízký hlavně teenagerům - velké množství fotografií, pestrost barev, stylizované postavičky," uvádí autorka fotografií a grafiky Eva Haunerová.

Instalace dosud byla proběhla na třech středních školách - Mikulášském gymnáziu, Masarykovu gymnáziu a Střední průmyslové škole dopravní. "O výstavu je velký zájem a ihned po jejím dokončení a rozeslání informace se nám začaly školy samy ozývat. Dosud shlédlo výstavu kolem dvou tisíc studentů. Již nyní máme domluveny termíny na příští školní rok," řekl koordinátor projektu Martin Hyťha.

Veřejnost má tedy nyní na delší dobu jedinou možnost výstavu spatřit. Počínaje dneškem až do konce prázdnin je přístupná v Městské knihovně a to z poloviny v oddělení pro děti a mládež a druhá polovina je umístěna ve druhém patře v předsálí Polanovy síně.

Udělat potom obraz stromu
a vybrat tam nejhezčí větev
pro ptáka
namalovat i zeleň listů a svěžest větru
sluneční pyl
bzučení hmyzu v trávě za letního parna
a čekat pak až se pták rozhodne zpívat
Když pták nezpívá
je to špatné znamení
znamení že obraz je špatný
ale zpívá-li je to dobré znamení
znamení že můžete obraz podepsat

Jacques Prévert
úryvek z básně jak udělat podobiznu ptáka


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz