Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Cesta domů: Staráme se o umírající a chceme v tom pokračovat i zítra a pozítří!

21. 6. 2006 - PRAHA [Econnect / Cesta domů]

2 500 korun denně je částka, kterou stojí práce jednoho lékaře, jedné sestry a noční pohotovostní služby vždy pro patnáct pacientů v hospicu. Tedy lidí, jejichž život za pár dnů či týdnů skončí, a jejich rodinám, které se o ně doma starají. "Každý den má pro ně velikou cenu. Díky hospici mají možnost žít důstojně až do konce," uvádí sdružení Cesta domů, které hospic provozuje. To nyní nabízí dárcům možnost podpořit právě jeden den péče o umírající prostřednictvím Kalendáře Cesty domů.

Kalendář Cesty domů je internetový nástroj pro přehlednou podporu Domácího hospice Cesta domů. Princip je velmi jednoduchý: kdykoli a odkudkoli může dárce prostřednictvím internetu podpořit vybraný den (či více dnů), zvolit si, zda chce být za svůj skutek zviditelněn na webové stránce a případně si vyžádat potvrzení o daru. To vše v reálném čase.

Kalendář je určen jak jednotlivcům, tak skupinám osob a také firmám. Částka na podporu jednoho dne činí 2500 Kč, které pokrývají část nákladů na provoz hospice, konkrétně práci lékaře, zdravotní sestry a provoz noční pohotovosti.

Sdružení proto zve na vernisáž Kalendáře, která proběhne ve čtvrtek 22. června v kavárně Café Therapy ve Školské ulici v Praze 1. Od šestnácté hodiny je připraven bohatý program: pořadatelé slibují demonstraci správného používání Kalendáře, občerstvení přiměřené počasí a také dárky pro všechny, kteří Kalendář na místě podpoří. A chybět nebude ani velkoplošná obrazovka – "pro všechny, kterým není jedno, jak naše reprezentace dopadne v klání se Squadrou azurou…"

Domácí hospic Cesta domů je jediné zařízení svého druhu v Praze. Hospic má v péči v průměru patnáct klientů denně. Věnuje se umírajícím a jejich rodinám, které o ně doma pečují. Sdružení vedle hospice založilo i hospicovou knihovnu a poradensko informační portál www.umirani.cz. Již šestým rokem se tak snaží přispět v naší zemi ke zlepšení péče o umírající.

"Stále však tato péče zůstává stranou zájmu legislativy a domácí hospic zatím musí hradit svůj provoz pouze z grantů a darů. Proto hledá další a další cesty, jak financování péče zajistit a také ukázat, že můžeme ovlivnit, kde a jak umíráme," uvádí sdružení.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz