Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Havlových Vize 97 slavila deváté narozeniny

21. 6. 2006 - PRAHA [Radio Praha / Vize 97]

Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 slavila ve středu deváté narozeniny. Ve své práci se zaměřuje hlavně na oblast sociální a zdravotnickou, rovněž na vzdělání a kulturu. "Částka, kterou jsme dosud podpořili dobré věci, překročila sto milionů korun," řekl ČTK šéf kanceláře nadace Vangelis Zingopis.

Mezi největší projekty Vize 97 patří budování kulturního prostoru Pražská křižovatka, který sídlí v odsvěceném kostele na Anenském náměstí. Kostel sloužil po dvě století jako skladiště. Nadace ho opravuje od roku 1999, pro veřejnost ho otevřela v roce 2004. Rekonstrukce chrámu přišla podle Zingopise již na 60 milionů korun. "Stále nás ovšem čeká složitá rekonstrukce střechy a fasády chrámu. Na tuto etapu se teď snažíme získávat další sponzorské příspěvky," uvedl.

V Pražské křižovatce se konají rozmanité akce, například koncerty. Loni se zde uskutečnilo zahájení mezinárodní konference Forum 2000, letos slavnostní zakončení cen Thálie. K výrazným aktivitám nadace patří projekt prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Havlová v minulosti obdržela ocenění společnosti praktických lékařů za prosazení testů, jimiž lze nemoc zjistit v raném stadiu.

Nadace Vize 97 má poměrně široký okruh zájmů. Nadace působí hlavně v oblasti sociální, zdravotnické, vzdělávací a kulturní, příležitostně organizuje nebo podporuje různé počiny na poli péče o lidská práva a rovněž reaguje na aktuální potřeby společnosti.

Nadace se přitom snaží hledat a podporovat především to, co míří do budoucna: "To, co se dnes může někomu zdát méně důležité, nebo dokonce okrajové, co se ale teprve časem zhodnotí, to, co má povahu příkladu či modelu, co je spíš dalekozraké než krátkozraké, co má rys průkopnictví či vizionářství." Menšími finančními částkami Nadace Vize 97 zároveň jednorázově i pravidelně podporuje nejrůznější organizace a jednotlivce, kteří naléhavě potřebují pomoc.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz