Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Divoké husy pomůžou postiženým lidem

15. 6. 2006 - PRAHA [Econnect]

Lepší kvalitu bydlení a péče o lidi s postižením pomůžou zajistit finanční dary, které rozdělila Nadace Divoké husy. Diakonie Českobratrské církve evangelické v Uherském hradišti dostane 1.395.628,- Kč na nákup a přestavbu domu, který slouží jako denní stacionář pro děti a mládež s těžkým postižením. Ústav sociální péče v Opočně pak dostane 753 tisíc na domky pro klienty.

Dar, který obdrží Středisko Cesta v Uherském Hradišti, bude využit na koupi a přestavbu centra Diakonie nazvaného Domovinka. To ulehčuje pečujícím rodinám starost o jejich děti, a umožňuje tak zachování integrální a nezastupitelné rodinné péče. Domovinky poskytuje zároveň vzdělání, odbornou péči i poradenství pro rodiče.

"Nákup domu umožní rozšíření služeb, které žádná jiná organizace v regionu neposkytuje. Rozšíří se tím naše možnosti snižovat nežádoucí vliv handicapu našich klientů a dosáhnout jejich co největší samostatnosti," říká ředitelka Diakonie v Uherském Hradišti Pavla Blažková. Rozšíření služeb centra má podporu sociálního odboru města.

"Nadace Divoké husy podporuje rozvoj občanských aktivit a jejich spolupráci s komunitou a zastupitelstvy. Koupě domu zvýší udržitelnost projektu a umožní další rozšíření služeb. Proto vítáme, že jsme dokázali s našimi nizozemskými partnery z nadace Wilde Ganzen najít cestu, jak projekt finančně podpořit," uvádí k projektu ředitel nadace Divoké husy Martin Balcar.

Dalším projektem, který Nadace Divoké husy podpoří, je projekt Ústavu sociální péče v Opočně zaměřený na péči o lidi s mentálním postižením. Zhruba tři čtvrtě milionu korun budš využito na nákup vybavení pro dva nově zbudované dvojdomky v lokalitě České Meziříčí Přepychy.

"Pomoc lidem s mentálním postižením dnes nespočívá jen v pouhém ošetřování, ale především ve vytvoření takového systému podpůrných služeb, které jim umožní zapojit se do každodenního života, vytvoří příležitosti srovnatelné s příležitostmi vrstevníků, umožní vést maximálně možný nezávislý život a to vše jako součást majoritní společnosti. V praxi to znamená omezit jejich izolaci, podpořit rozvoj jejich schopností a dovedností vedoucích k jejich nezávislosti a důsledně respektovat a prosazovat jejich přirozená práva," uvádí k projektu ředitelka ústavu Alena Goisová.

Projekt bude realizován v období září 2005 – červen 2006. V lokalitách České Meziříčí, Přepychy "Na Rousovské" a Přepychy "U Lidušky" umožní vznik dvojdomků, které jsou vnitřním uspořádáním podobné běžným rodinným domům. Každá domácnost je určena pro osm až klientů. Pokoje jsou jedno a dvoulůžkové s vlastním sociálním zázemím. Takto koncipovaný projekt je dobrým základem pro naplnění cílů organizace, kterým je spokojený klient, žijící plnohodnotným a kvalitním životem..

"Udržitelnost projektu je zajištěna díky úzké spolupráci Ústavu sociální péče s krajským úřadem, municipalitou a především díky vysoké profesionalita zaměstnanců ústavu," říká ředitel nadace Martin Balcar. "Nadace Divoké husy tak naplňuje své poslání podporovat rozvoj otevřených a na klienta zaměřených sociálních služeb," dodává.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz