Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Moravské vinařské stezky opět ožijí

8. 6. 2006 - BRNO [Nadace Partnerství / Econnect]

Již páté otevírání sezony na Moravských vinařských stezkách, tentokrát zaměřené na region Uherskohradišťska, proběhne tuto sobotu. Tradiční cyklistická jízda pro veřejnost, vedená krásnými a bezpečnými trasami na třech tematických okruzích, bude zakončena odpoledním kulturním programem na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

"Cyklovýlet po vinařských stezkách tvoří tři uzavřené okruhy se startem a cílem v Uherském Hradišti. Každá z etap je samostatným tématickým celkem, kterému je přizpůsoben i doprovodný program. Trasa vedoucí přes Velehrad tak nabízí například prohlídku baziliky, na Ostrožsku budou moci cyklisté obdivovat lidovou architekturu a stavitelství," popisuje program Juraj Flamik z Nadace Partnerství, která Moravské vinařské stezky uvedla v život.

Pro cyklisty vyjíždějící z Brna je nachystán zvláštní vlakový spoj, který je dopraví přímo do Uherského Hradiště. Ten odjíždí z brněnského hlavního nádraží v 7:25, zpáteční cesta je připravena na 17:30.

Otevírání Moravských vinařských stezek, které doposud zůstávají zřejmě nejúspěšnějším projektem Nadace Partnerství, se pravidelně účastní i řada starostů místních obcí a zástupců kraje. Letošní ročník navštíví například hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek nebo zastupitelé Uherského Hradiště.

Na rozvoji Moravských vinařských stezek spolupracuje Nadace Partnerství od roku 1998 s 280 obcemi, vinaři a odbornými organizacemi z regionu i zahraničí. V rámci projektu byla vyznačena a vybavena 1200 kilometrů dlouhá síť cyklistických stezek, podpořeny projekty obnovy sklepních uliček, uspořádány semináře a exkurze pro obce a místní podnikatele. Pro cyklisty bylo vydáno jedenáct map vinařských stezek a nový cykloprůvodce po páteřní Moravské vinné stezce ze Znojma do Uherského Hradiště.

"V době, kdy lidská společenství všude na světě bojují o udržení jedinečnosti místa, kde žijí, jsou Greenways efektivní cestou k zachování kvality života, ke zpřístupnění většího rekreačního zázemí pro turisty a obyvatele sídel a k ochraně křehkých přírodních zdrojů," uvádí Nadace Partnerství. Myšlenka a realizace Greenways rovněž pomáhá vytvářet historické a kulturní povědomí regionu a podporovat ekonomické aktivity přímo svázané s příjemným životním prostředím a zdravým životním stylem.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz