Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Přerovským luhem vede nová naučná stezka

15. 7. 2004 - PŘEROV [Econnect / Moravský ornitologický spolek]

Nová přírodovědná naučná stezka "Přerovským luhem" byla slavnostně otevřena v závěru června v Přerově. Celá stezka se nachází na pravém břehu řeky Bečvy a má dva okruhy – kratší okruh je čtyři kilometry dlouhý a delší měří dvanáct kilometrů. Stezka byla otevřena za účasti ministra životního prostředí Libora Ambrozka.

První zastavení naučené stezky se nachází nedaleko centra města Přerova - na soutoku řeky Bečvy a mlýnského náhonu Strhance a je zaměřeno na vodní ptactvo, které v tomto místě zimuje v hojném počtu. Dalších 17 zastavení se nachází po celé trase, která vede podél břehu řeky Bečvy k lagunám vzniklým po těžbě štěrkopísku, pokračuje Národní přírodní rezervací Žebračka a končí v městském parku Michalov, který je nejen historickou památkou, ale i významným krajinným prvkem.

Po celé trase se díky bohatě ilustrovaným tabulím mohou návštěvníci seznámit se stovkami druhů živočichů a rostlin. Navíc zde naleznou i místa vhodné pro hry, vyvýšenou pozorovatelnu i altánové krmítko pro přikrmování ptactva. Na přípravě a realizaci naučné stezky Přerovským luhem se významným způsobem podíleli i členové Moravského ornitologického spolku z Přerova. Především ornitolog a mykolog Jiří Polčák, autor desítek ilustrací živočichů, rostlin a přírodních panoramat.

První impuls ke zřízení naučné stezky dal právě Moravský ornitologický spolek svým návrhem na využití přerovských malých lagun k vzdělávání a k příměstské rekreaci. "Realizace se následně ujal Odbor životního prostředí Městského úřadu v Přerově pod vedením Pavla Juliše, který dokázal vytvořit naučnou stezku zdaleka převyšující původní návrh. Svým rozsahem a provedením jde o jedinečné přírodovědně výchovné zařízení, které předčí nejen tuzemské, ale i zahraniční naučné stezky," vysvětluje zástupce Moravského ornitologického spolku Jiří Šafránek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz