Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Běh s cihlou podpoří chráněné bydlení

26. 5. 2006 - PRAHA [Econnect]

Letošní ročník Akce cihla, celonárodní veřejné sbírky na podporu chráněného bydlení pro mentálně postižené, doplní celá řada doprovodných akcí. Ty mají za úkol nejen upozornit na probíhající projekt, ale též navýšit celkový výtěžek. Nejbližší doprovodnou akcí bude tzv. Běh s cihlou, který se uskuteční v Praze Na Příkopech ve čtvrtek 1. června od 15 hodin.

Zahájení netradičního běžeckého závodu bude předcházet sponzorský běh a otevření výtvarné dílny. Od 10 hodin může každý kolemjdoucí, který se příspěvkem ve výši 100 Kč stane majitelem nadační cihly, svoji cihlu pod vedením odborného lektora vlastnoručně pomalovat. Pomalovanou cihlu pak je možné přihlásit do soutěže o nejlepší výtvarný počin na cihle.

V 10 hodin také začne u prodejního stánku Akce cihla Na Příkopech registrace na samotný otevřený závod, která potrvá až do startu okolo 15 hodiny. Závodníci mají možnost se přihlásit buď do závodu jednotlivců nebo štafet. Běh jim ale bude „znepříjemňovat“ asi dvoukilogramová cihla, s níž musejí absolvovat cca 220m dlouhou trasu Havířskou ulicí. Generální sponzoři Akce cihla věnují za každého účastníka, který závod absolvuje, částku 100Kč.

„Každý tak má možnost hravou formou přispět na charitativní projekt, který má za sedm let existence za sebou konkrétní výsledky a před sebou konkrétní cíle. Letošní sbírka Akce cihla by měla významnou měrou přispět k dofinancování stavby již druhého chráněného domu ve Slapech nedaleko Prahy a pomoci tak lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti,“ komentuje účel závodu hlavní koordinátor projektu Tomáš Masopust.

Hlavní cenou závodu je symbolická zlatá cihla a sklenice nakládaných hermelínů, jež jsou produktem slapské chráněné dílny pro mentálně postižené. Každý účastník obdrží certifikát s poděkováním.

Atmosféru Běhu s cihlou doplní v průběhu odpoledne vystoupení Cirkusu Bizard, harmonikářky Pavlíny Koudelkové a kouzelníka Paula Merilda. Na stánku se také jako „obyčejný prodejce“ objeví jedna z patronek akce - herečka Simona Stašová. „Když jsem navštívila chráněné bydlení na Slapech a setkala se s jeho obyvateli, poznala jsem, že jejich svět nás může nesmírně obohatit,“ osvětluje Stašová důvod, proč se rozhodla projekt podporovat.

Autor je externí spolupracovník Econnectu


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz