Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Evangelíci píší Castrovi, aby propustil vězněné obhájce práv

22. 5. 2006 - PRAHA [Radio Praha]

Českobratrská církev evangelická napsala dopis kubánskému vůdci Fidelu Castrovi s žádostí o bezodkladné propuštění tamních vězněných obhájců lidských práv. Žádá ho také podle své mluvčí, aby státní moc na Kubě respektovala občany, kteří ku prospěchu vlastní země usilují o důstojný život ve svobodě.

Synod církve, jehož letošní zasedání v neděli skončilo v Praze, zároveň informoval o tomto kroku Světovou radu církví a další mezinárodní církevní organizace. Vyzval je, aby důrazně a vytrvale věnovaly pozornost diskriminovaným křesťanům a pronásledovaným aktivistům na Kubě a aby se v podobných případech neomezovaly v ekumenických kontaktech na oficiální, režimem uznané představitele církví.

Evangelíci uspořádali před několika dny v Praze seminář o Kubě jako výzvě pro evropskou a světovou ekumenu. Zdůraznili na něm, že tamní diktatura je srovnatelná s tím, co zažili lidé ve střední a východní Evropě v době takzvaného reálného socialismu. Světová rada církví však Kubu vidí především jako rozvojovou zemi, kde je důležitější otázka sociální spravedlnosti než lidská práva.

Evangelíci nyní napsali prostřednictvím kubánského velvyslanectví Castrovi, že s velkou pozorností a úctou sledují úsilí stále většího počtu kubánských občanů o takové uspořádání tamní společnosti, které by přineslo více svobody a odpovědnosti pro každého občana a zařadilo zemi mezi respektované demokratické státy světa.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz