Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Je nejvyšší čas přihlásit svůj oblíbený strom do ankety Strom roku 2006

19. 5. 2006 - BRNO/PRAHA [Nadace Partnerství]

-foto-
-foto-
Již za necelé dva týdny, 31. května skončí první fáze letošního ročníku ankety Strom roku České republiky – přijímání návrhů. Každý, kdo se chce ankety zúčastnit, má ještě šanci tak učinit, svůj strom vyfotografovat, něco o něm napsat a poslat do kanceláře Nadace Partnerství. Zapojit se může každý.

„Pokud máte svůj oblíbený strom, neváhejte a přihlaste jej do soutěže. Nejjednodušší je podívat se na pravidla ankety, která jsou uveřejněna na stránkách www.stromzivota.cz, nebo napsat přímo do programu Strom života Nadace Partnerství, kde vám poskytneme potřebné informace,“ vybízí koordinátorka ankety Strom roku Klára Slámová a dodává: „Vítězství v anketě sice přináší stromům slávu, péči odborníků a zájem novinářů, možná se dokonce objeví i v televizi. Ale lidé, kteří strom do ankety nominují, získají „jen“ báječný pocit, že udělali dobrou věc pro své okolí, pro jeden strom, který zaslouží úctu.“

Co je anketa Strom roku a proč existuje?

Anketa Strom roku není soutěž o „Superstrom“ nebo „Miss Strom“. Strom nemusí vynikat svými rozměry nebo stářím, důležité je, co znamená pro lidi, kteří v jeho blízkosti žijí. Stejně tak člověk, který strom navrhuje, nemusí být krásný, mladý nebo výjimečně talentovaný, aby se do ankety se svým stromem zapojil.

Nadace Partnerství pořádá anketu Strom roku proto, aby v lidech vzbudila zájem o životní prostředí, o krajinu, která je obklopuje. Tato na první pohled pouhá hra má schopnost přimět lidi, aby si více všímali a více se zajímali o osud krajiny, která je obklopuje. A to je vlastně hlavní myšlenkou ankety o nejsympatičtější stromy. S anketou je úzce spojená veřejná sbírka, ze které program Strom života Nadace Partnerství finančně podporuje projekty výsadeb stromů a péče o ně po celém území České republiky.

Z historie ankety

Myšlenka pořádat anketu o “stromového sympaťáka“ vznikla v Brně v roce 2000. Pořádání ankety navazovalo jednak na prvorepublikové aktivity okrašlovacích spolků, jednak na aktuální aktivity regionálního sdružení Českého svazu ochránců přírody v Brně, které se aktivně zabývalo ochranou zeleně ve městě Brně.

V roce 2002 vyhlásila Nadace Partnerství poprvé celostátní anketu Strom roku. Smyslem bylo přenést myšlenku zvýšení zájmu lidí o prostředí, ve kterém žijí, do dalších měst a regionů celé České republiky. Úroveň ankety i počet hlasujících stoupá každým rokem, v prvním roce se do ankety hlasovalo 1400 lidí, v loňském roce počet hlasujících dosáhl více než 32 tisíc a doufáme, že toto číslo dále poroste. Hlas v anketě totiž nemá pouze symbolický význam. Od roku 2004, kdy se anketa Strom roku stala jedním z pilotních projektů dárcovské SMS (DMS), mohou všichni milovníci stromů a přírody hlasovat pro svého favorita a zároveň finančně přispět na sázení stromů v rámci grantového programu Strom života Nadace Partnerství.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz