Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zdravotně postižení lidé budou opět soutěžit na národní abilympiádě

16. 6. 2004 - PARDUBICE [Econnect / CAA]

Letošní abilympiáda klepe na dveře. Přehlídka pracovních schopností a dovedností zdravotně postižených lidí se uskuteční v Pardubicích ve dnech 18. až 19. června a půjde o významnou událost pro celý východočeský region. O medailové umístění ve čtyřiadvaceti disciplínách bude usilovat přibližně 120 soutěžících, kteří se představí jednak v činnostech vhodných k profesnímu uplatnění, jednak ve volnočasových aktivitách.

Největší zájem je o aranžování suchých květin, vyšívání, malbu na sklo, keramiku a počítačovou editaci textu. Atraktivní novinkou je vyřezávání ovoce. Nejstarším soutěžícím je devětasedmdesátiletá Miloslava Krajčí z Pardubic, která se představí v aranžování suchých květin. Nejmladší je Lucie Sigmundová z Hradčan, narozená v roce 1985, která bude soutěžit v keramice a malbě na sklo. Mezi soutěžícími převažují mentálně postižení lidé. Nejvíce přihlášek je ze severní a střední Moravy.

Pro účastníky je připraven bohatý doprovodný program. Doplňkové akce bude v pátek uvádět Josef (Pepa) Melen, v sobotu jeho sestra Klára. Zatančí členové pohybového studia Hroch, na čtyřicet bubnů zahraje skupina Jumping Drums, proběhne autogramiáda a beseda s jediným českým basketbalistou v NBA Jiřím Welschem. Účastníky abilympiády také pobaví známá herečka a televizní moderátorka Bára Štěpánová, humorné obrázky pro ně nakreslí Jan Honza Lušovský. Chybět nebude střelba ze vzduchovky, barmanská show, opékání vepříka či prodejní výstavka užitných a dekorativních předmětů vyrobených zdravotně postiženými lidmi.

Organizátorem významné akce je Česká abilympijská asociace (CAA). Většina soutěžních oborů se bude konat v Salesiánském středisku mládeže, které je upraveno tak, aby se v něm mohli bez problémů pohybovat i vozíčkáři. Dějištěm počítačové editace textu bude zcela nový bezbariérový objekt firmy K2P v Hlaváčově ulici. Záštitu nad 12. ročníkem národní abilympiády převzali předseda Senátu Petr Pithart, ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach, ministr informatiky Vladimír Mlynář a pardubický primátor Jiří Stříteský. Patrony jsou poslankyně Alena Páralová a senátorka Jaroslava Moserová.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz