Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

OSN znepokojuje situace civilistů ve válkách

15. 6. 2004
[BBC] -


Hlavní koordinátor rozdělování humanitární pomoci Organizace spojených národů Jan Egeland uvedl, že více než deset milionů civilistů ve válečných oblastech marně čeká na pomoc, protože humanitární pracovníci se k nim nemohou dostat. Egeland řekl, že humanitární pracovníci nejsou schopni uspokojit základní potřeby civilistů, jako je jídlo, ubytování a zdravotní péče, ve dvaceti zemích.

Situaci podle Egelanda nepříznivě ovlivňuje celá řada faktorů; např. postoj některých vlád, které brání doručení pomoci, skutečnost, že ozbrojené složky nedokážou zajistit bezpečnost, nebo nedostatek finančních prostředků. Egeland v Radě bezpečnosti OSN uvedl, že ti, kteří brání rozvozu pomoci, v některých případech humanitární pracovníky zabíjejí.

Hlavní koordinátor rozdělování humanitární pomoci OSN upřesnil, že nejhůře jsou na tom civilisté v některých oblastech Afriky, zejména v súdánském Darfúru, ale vážná situace je prý také v Afghánistánu, na severním Kavkaze, na palestinských územích a v Latinské Americe, např. v Kolumbii.

Egeland v této souvislosti vyzval Radu bezpečnosti OSN, aby schválila novou rezoluci o ochraně civilistů během ozbrojených konfliktů.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partneři Zpravodajství ECN
Související odkazy
  • Rada bezpečnosti OSN
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz