Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Paláci Akropolis začal integrační festival Slunce 2004

11. 5. 2004 - PRAHA [Radio Praha]

V pražském Paláci Akropolis začal dnes dopoledne 10. ročník "festivalu integrace" Slunce 2004. Během týdne se na pódiu vystřídají stovky účinkujících se zdravotním postižením i jejich šťastnější spoluobčané, kteří podobnými problémy netrpí, uvedla organizátorka akce Vlasta Rydlová.

Na festivalu podle ní vystoupí lidé různých věkových skupin, od dětí z mateřských škol až po seniory. "Mezi nimi jsou jak zdraví, tak mentálně nebo tělesně postižení, lidé na vozíčku, hluší, slepí a jsou tam i některé skupiny, které už jsou integrované," dodala Rydlová.

Cílem projektu, který pořádá občanské sdružení Sukus, je přispět k vzájemnému poznávání se. Zároveň má být festival inspirací pro diváky. To potvrdila i Gabriela Fafková z Ústavu sociální péče Sulická v Praze 4: "Vzali jsme sem sedm mentálně postižených dětí, aby viděli, jak se chovají normální děti a co umí. V ústavu totiž žijí v izolaci."

Do konce týdne vystoupí na festivalu například děti z hudebně-dramatického kroužku při speciálních školách pro děti s vadami řeči, Divadlo Neslyším nebo romský soubor Ledevleskere čhave. Festival totiž dává prostor i národnostním menšinám. V minulých letech mohli zájemce potěšit i známí umělci, jako je Iva Bittová, Vladimír Mišík nebo Divadlo Járy Cimrmana.

Integrační festival má již tradičně dvě části - jarní, která potrvá do 16. května, a podzimní, která se uskuteční od 22. do 26. listopadu. Akce se koná pod záštitou senátorky a vozíčkářky Daniely Filipiové a Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Grant na její pořádání poskytly ministerstvo kultury, městská část Praha 3 a nadace Divoké husy.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz