Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Forum 2000 zve na NGO Market 2004

20. 4. 2004 - PRAHA [Nadace Forum 2000 / Econnect ]

Podobně jako v předchozích třech letech i letos můžete navštívit Veletrh neziskových organizací, tzv. NGO Market. Proběhne ve středu 21. dubna od 10 do 18 hodin 2004 v Muzeu hlavního města Prahy (hlavní budova muzea na Florenci, Na Poříčí 52, Praha 8 – Nové Město). Podle organizátorů ze Studentského Fóra 2000, které je součástí Nadace Forum 2000, se zde budete moci setkat s prezentacemi a představením více než 80 českých i zahraničních neziskových organizací působících v oblasti lidských práv, vzdělávání, rozvoje multikulturní společnosti, politické participace, demokracie, ochrany životního prostředí, mládeže a dalších souvisejících oblastí a to bez ohledu na jejich působnost (místní, regionální, národní či mezinárodní) či rozsah aktivit.

Veletrh bude probíhat pod záštitou bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho cílem je zejména umožnit prezentaci jednotlivých organizací, ale i rozvíjet dialog a prolomit bariéry v jejich komunikaci a přispět k navazování bližších kontaktů a spolupráce. NGO Market chce také přispět k větší informovanosti veřejnosti o činnosti neziskového sektoru a zároveň i možnost pro organizace získat pro své aktivity další dobrovolníky nebo podněty od těch, kterým tyto organizace často „slouží“. Diskuse konané na Veletrhu nevládních organizací - dopolední diskuse bude na téma „Neziskový sektor v regionu po vstupu do EU“, odpoledne se představí v krátkých vystoupeních jednotlivé NNO - poskytují větší prostor pro výměnu názorů a zkušeností.

Letošní veletrh je pořádán v rámci konference Visegrádské konfederace mládeže. Členy této konfederace je devět mládežnických neziskových organizací ze všech zemí Visegrádské čtyřky. Hlavním cílem konfederace je napomoci bližší spolupráci mezi mladými lidmi tohoto regionu, a to nejen v rámci neziskového sektoru.

Následující den (22. dubna 2004 od 10:30 v Rytířském sále Senátu České republiky) po NGO Marketu pořádá Nadace Forum 2000 další akci. Je jí kulatý stůl „Demokracie a bezpečnost" - Boj proti terorismu a hrozba omezování občanských svobod. Hosté se zamyslí nad otázkami jako např: Disponuje mezinárodní komunita skutečně efektivní strategií pro prevenci terorismu a boj proti němu? Ohrožují nedávné a budoucí změny za účelem posílení bezpečnosti základní občanské svobody? Účastníky diskuse budou senátor Josef Jařab, bývalá česká velvyslankyně v Kuvajtu Jana Hybášková, španělský velvyslanec v Praze Santiago Cabanas, šéfredaktor United Press International Martin Walker, šéf zvláštní skupiny Kongresu USA pro otázky terorismu a nekonvenční války Yossef Bodansky a bývalý vysoký český diplomat Alexandr Vondra, který bude diskusi moderovat.

Nadace Forum 2000 byla založena v roce 1997 z podnětu Václava Havla, pod jehož záštitou působí i nadále. Forum 2000 každoročně na podzim organizuje v Praze mezinárodní konference zabývající se problémy a výzvami současného světa. Letošní konference na téma „Občanská společnost a globalizace“ proběhne ve dnech 17.-19. října 2004. Vedle velkých podzimních setkání pořádá Nadace v průběhu roku i menší diskuse a kulaté stoly k mezinárodní problematice. Kromě kulatého stolu „Demokracie a bezpečnost“ pořádá letos Forum 2000 veletrh neziskových organizací „NGO Market“ (21.dubna), kulatý stůl „Irské zkušenosti po vstupu do Evropských společenství/Evropské unie“ (18.května), „Mezinárodní konferenci Studentského Fora 2000“ (listopad) a již tradiční „Mezináboženské setkání“ (1.prosince).


-red-
Barbora Holková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz