Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Gipsy a BalkanBeats Berlin DJs lákají na festival balkánské hudby

5. 4. 2006 - PRAHA [Colours of Music/Econnect]

Známý romský hiphoper Gipsy s dalšími dvěma romskými muzikanty - houslistou Vojtou Lavičkou a Petrem Surmajem, který hraje na kytaru a akordeon, vystoupí v pondělí 10. dubna v rámci Free Mondays v pražském klubu Roxy. Koncert, kde se neplatí žádné vstupné, je upoutávkou na velký květnový festival balkánské hudby Colours of Balkan Brass.

Party v balkánském duchu pak obstarají berlínští BalkanBeats DJs, kteří baví diváky taneční směsí cikánské hudby, etna, rocku, ska, hip hopu i kultovních pop písní z Balkánu. V Roxy se BalkanBeats DJs objeví tři dny poté, co budou hrát na oficiální afterparty koncertu Emira Kusturici v Berlíně. Gipsy se vypracoval na jednu z nejzajímavějších osobností české hip hopové a r´n´b scény, o čemž svědčí např. nominace na několik ocenění – Anděl 2005 či ALMA 2005.

Festival Colours of Balkan Brass, který se uskuteční 9. a 10. května právě v Roxy, uvede kromě Gipsyho koncerty nejlepší srbské dechovky Boban i Marko Marković Orkestar, oblíbeného francouzsko-srbského Slonovskeho Balu, belgických Va Fan Fahre a balkánskou taneční party proslulého DJ Shantela, držitele prestižní Ceny World Music Award 2006.

Vystoupení Gipsyho na festivalu Colours of Balkan Brass je vyústěním spolupráce tohoto rappera s Bobanem Markovićem a jeho Orkestarem. Podobně jako loni v Praze, Berlíně a Drážďanech vystoupí na jednom pódiu s Bobanem Markovićem. Gipsy zahraje jak samostatný set, tak i společně vystoupí s Bobanem a Marko Markovićem.

Zároveň je Gipsy autorem remixu jedné jeho skladby. Jak dopadne další setkání třech charismatických osobností? Gipsy.cz nehraje hip hop, jak jej znáte, je to roma hip hop: melodické refrény, cikánské kytary a housle kombinované s klasickým rapem.

Afterparty druhý den festivalu Colours of Balkan Brass obstarají berlínští DJové původem z bývalé Jugoslávie, kteří si říkají BalkanBeats. BalkanBeats baví diváky taneční směsí cikánské hudby, etna, rocku, ska, hip hopu i kultovních pop písní z Balkánu. Jejich divoké party v berlínském klubu Mudd Club se staly legendou, vystupovali úspěšně v USA, Holandsku či v dalších německých městech.

BalkanBeats tvoří Robert Šoko, Marko Valić a Tatjana Šoko – přistěhovalci z Bosny, pro něž byly zpočátku tyto party jediným způsobem obživy. V roce 2005 vydali kompilační CD, které se umístilo na 8. místě World Music Charts Europe. České publikum se s triem DJů mohlo poprvé seznámit na sklonku loňského po koncertu kapely Gogol Bordello v pražském Roxy.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz