Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pomozte při povodních

2. 4. 2006 - PRAHA [Econnect]

-Roudnice nad Labem-
-Roudnice nad Labem-
Nevládní organizace prakticky okamžitě vyhlásily veřejné sbírky na pomoc lidem postiženým nynějšími povodněmi. Pomoc ze sbírkových kont společnosti Člověk v tísni, České katolické charity, Adry či Maltézské pomoci by se proto k postiženým mohla dostat včas. Přispět je možné také prostřednictvím dárcovské SMS nebo plánovaných sbírek v ulicích měst.

Finančně lze přispět na účet společnosti Člověk v tísni 555111222/0300 nebo zasláním dárcovské SMS zprávy ve tvaru DMS POVODNE2006 na číslo 87777. Zpočátku bude obnova a likvidace škod financována z Fondu rychlé pomoci, který je budován z příspěvků členů Klubu přátel společnosti Člověk v tísni. V první fázi by se jednalo především o humanitární pomoc evakuovaným rodinám, později by se pomoc zaměřila na rekonstrukci jejich domovů.

Sdružení Česká katolická charita vyhlásilo finanční sbírku na konto: 369-369369369/0800, variabilní symbol: 906. Lidem, jejichž domovy poškodily povodně, pomáhají jednotlivé složky sdružení Česká katolická charita. Zaměřují se zejména na seniory a hendikepované, tedy na ty, kteří si nedokáží pomoci sami.

ADRA vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obětem záplav. Vedle sbírky, která proběhne v ulicích více než 100 měst celé České republiky 5. a 6. dubna, je možné zaslat finanční dar na účet 211 211 211 / 0300, variabilní symbol: 444. Současné aktivity se soustřeďují na psychosociální pomoc evakuovaným osobám, získávání informací, transport čistících prostředků a vysoušečů a celou řadu dalších aktivit pro účinnou pomoc. Týmy organizovaných dobrovolníků ADRA jsou zároveň připraveny poskytnout pomoc při odstraňování následných škod.

Dnes vyhlásila veřejnou sbírku také Maltézská pomoc, o. p. s. při Suverénním řádu Maltézských rytířů. Sbírkové konto je 996688/0300, variabilní symbol: 0304.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související komentáře

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Zprávy z Infoservisu společnosti Člověk v tísni

Infoservis

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz