Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

O experimentování s drogami v on-line diskusi

3. 3. 2004 - PRAHA [Econnect / Sananim]

Drogy a experimenty s nimi: takové téma pro dnešní diskusi zvolila on-line drogová poradna občanského sdružení Sananim. Mezi jedenáctou a třináctou hodinou bude dnes na dotazy, pro jejichž položení mohou zájemci využít stránky www.drogovaporadna.cz, odpovídat pracovnice Kontaktního centra Sananim Praha Eva Geblerová.

Poradna na webu dlouhodobě umožňuje komukoli, kdo má přístup k internetu, zaslat k zodpovězení odborníkům dotaz k tématu drog. Jakmile je dotaz zodpovězen, objeví se i s odpovědí na stránkách poradny a nabízí tak mnohdy velmi důležitou informaci i dalším návštěvníkům stránek. „Vzhledem k tomu, že se všechny dotazy a odpovědi zobrazují na stránkách Poradny, je zde riziko identifikace tazatele, které by v horším případě mohlo způsobit tazateli nepříjemnosti. Protože nechceme, aby byl kdokoli vystaven potížím, které by mohly vzniknout jako důsledek identifikace, je potřeba, aby v dotazu nebyly uváděny identifikační údaje,“ upozorňují provozovatelé. Dodávají, že odpovědi se dočkají všechny dotazy – ty složitější a vyžadující dohledání specifických informací během několika dní, ostatní do osmačtyřiceti hodin.

Dnešní on-line diskuse představuje pro poradnu další využití nových možností, jak zkvalitnit své služby a zvýšit informovanost veřejnosti o drogách a jejich rizicích. Poradna je totiž určena jak samotným uživatelům drog, tak i ostatním, kdo s nimi přicházejí do kontaktu. Archiv dotazů poradenského servisu – kterých se do dnešního dne shromáždilo bezmála pět tisíc – je možné také zpětně fulltextově prohledávat. Kromě odpovědí na konkrétní otázky stránky nabízejí informace o jednotlivých typech narkotik, o spojitosti drog a nemocí, také o souvislostech s legislativou, nechybí ani slangový slovníček.

Občanské sdružení Sananim, které portál www.drogovaporadna.cz provozuje, se již čtrnáct let zabývá prevencí a léčbou drogových závislostí. Jedním z jeho programů je i Drogové informační centrum (DIC), jehož úkolem je zvyšování dostupnosti kvalitních informací z oblasti drogové problematiky pro laickou i odbornou veřejnost a které se věnuje správě Drogové poradny.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz