Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pavla Gomba vydala knihu o lidské rodině

29. 1. 2004 - PRAHA [Econnect]

- Slyšíte nás? -
- Slyšíte nás? -

Skutečné příběhy dětského vojáka z Rwandy, mladé dívky ze Zimbabwe, kterou osud přinutil starat se o své mladší sourozence, a kambodžské ženy nakažené virem HIV: ty českým čtenářům zprostředkovává ve své knize "Slyšíte nás?" ředitelka UNICEF Česká republika Pavla Gomba. Příběhy doprovází fotografie několika světových fotografů a také básně, jejichž autorkou je spisovatelka Opal Palmer Adisa.

Knize při křtu minulý týden popřály hodně štěstí tři kmotry – Jiřina Jirásková, Liběna Rochová a Viktorie Špidlová. Autorka ve své publikační činnosti čerpá ze zkušeností s mezinárodními humanitárními a rozvojovými programy a především z mnoha cest do rozvojových zemích Afriky a Asie. "Přestože se šest miliard dnes žijících lidských jedinců liší barvou kůže, zvyklostmi a vyznávanými hodnotami, my všichni sdílíme společné genetické dědictví, které významně ovlivňuje naše zařazení a chování ve velké lidské rodině. Přežití v dnešním propojeném světě stále více závisí na tom, do jaké míry jsou jednotliví členové lidské rodiny schopni respektovat názory a hodnoty, které jsou často podstatně odlišné od jejich vlastních," láká ke čtení "hlasů vzdálených a slabých" obálka. "Na tom, co uděláte, až dočtete tuto knihu, mohou záviset osudy mnoha tisíců dětí."

Z každého prodaného výtisku knihy "Slyšíte nás?" bude desetikoruna věnována na podporu vzdělávacích programů Dětského fondu OSN. UNICEF je zároveň jedinou organizací OSN, která není financována z rozpočtu OSN – proto vyzývá veřejnost k další pomoci. Jednou z možností je koupě pohlednice – ta udělá radost jak příjemci, tak dítěti, kterému její nákup pomůže. Ale také kapesní diáře, kalendáře, alba, dopisní papíry, puzzle, hrnečky nebo například trička mohou pomoci shromáždit prostředky potřebné například na koupi moskytiéry na ochranu rodiny před malárií, přeočkování dítěte proti nebezpečným nemocem nebo opatření učebních pomůcek pro celou školní třídu.

Dalším z projektů na pomoc dětem je nabídka "adopce" panenky: díky očkovacím programům UNICEF se každoročně podaří v rozvojových zemích zachránit před smrtí z důvodu dětských smrtelných chorob téměř tři miliony dětí ve věku do pěti let. Tyto tři miliony zachráněných dětí ale tvoří pouze polovinu všech dětí, které je třeba ročně očkováním imunizovat – proto vznikl projekt s mottem "adoptuj panenku a zachráníš dítě": do něj se může každý zapojit buď tvorbou panenky, anebo nákupem - "adopcí" zhotovené panenky za částku 600 korun, které představují náklady na očkování jednoho dítěte v rozvojových zemích proti šesti smrtelným dětským chorobám, tedy spalničkám, záškrtu, černému kašli, tetanu, tuberkulóze a dětské obrně.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Internetové tipy Econnectu

Blind Friendly Web: přehled stránek přátelských k nevidomým uživatelům.
Internet proti rasismu
IT právo: informační server o internetovém a počítačovém právu
Itrain-online: portál školících materiálů v oblasti využití internetových technologií v občanském sektoru
Rapid Response Network: asistence s mirrorováním ohrožených stránek

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz