Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Protesty proti podzemním garážím na Puškinově náměstí pokračují, zastupitelstvo rozhodnutí odkládá

14. 3. 2006 - PRAHA [Econnect / OS Puškinovo náměstí]

Zastupitelé Prahy 6 opět odložili projednání koncepce parkování v Dejvicích a Bubenči. Dále tak zůstává v plánu stavba podzemních garáží na Puškinově náměstí, které místní občané nechtějí a nepotřebují. Podle místostarostky nepadne rozhodnutí do komunálních voleb.

Protesty občanů proti plánovanému podzemnímu parkovišti na Puškinově náměstí v Praze 6 pokračují. Na pátečním zasedání zastupitelstva znovu vyzvali zástupci občanského sdružení starostu Tomáše Chalupu a zastupitele, aby od záměru upustili. Ti přitom již loni v červnu pozastavili přípravu projektové dokumentace a slíbili, že nesouhlas místních občanů zohlední.

Podle vyjádření občanského sdružení Puškinovo náměstí se pro potřebu místních občanů parkoviště rozhodně stavět nemusí. „Většina místních obyvatel o placené garážové stání nemá zájem. Projekt garáží otevřeně počítá s dojíždějícími »pendlery« a návštěvníky Prahy (do projektu jsou zahrnuty například tabule na příjezdových trasách oznamující volný počet parkovacích míst). Realizace projektu by do daného území přitáhla mnohem více dopravy. Občané se obávají, že ze čtvrti s výlučně obytným charakterem se stane jedno velké parkoviště,“ uvádí Radek Lunga za občanské sdružení. Tato skutečnost je představitelům Prahy 6 však již dlouho známá. Zastupitel Oldřich Kužílek v září loňského roku upozorňoval v radničních novinách Šestka, že na Puškinově náměstí jsou již nyní podzemní parkovací místa, o která nikdo nemá zájem.

Zástupci radnice zjišťují, že problém je složitější, než se původně jevilo. Místostarostka Lenka Trnková k tomu dnes sdělila: „Nepočítá se s Puškinovým náměstím, ale do budoucna se připravují teze, které mají zohlednit všechny aspekty složitého problému. V současném zastupitelstvu se však o tom již rozhodovat nebude a rozhodnutí padne až po komunálních volbách.“

V případě realizace projektu by došlo k navýšení dopravy v místě, likvidaci dřevin v současném parku a po dobu řady měsíců by byla narušeno životní prostředí rozsáhlou stavbou a těžkou nákladní dopravou. Přítomnost parkoviště by také pravděpodobně znemožnila zdravé fungování nyní využívaného dětského hřiště.

Petice, jejíž nejčerstvější achy byly také zastupitelům na zasedání předány, je i dále aktuální. Archy k podepsání jsou u Občanského sdružení Puškinovo náměstí, Puškinovo nám. 13, 160 00 Praha 6 – Bubeneč, e-mail: puskinovonamesti@volny.cz.


Michal Štingl

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz