Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

YMCA v Ústí nabízí služby spotřebitelům i teenagerům

22. 9. 2003 - ÚSTÍ NAD LABEM [Econnect / YMCA]

Mladí lidé v Ústí nad Labem tráví svůj volný čas v prostředí bez alkoholu, kouření a drog, upozorňuje ústecká YMCA. Nízkoprahové centrum, které je otevřené od úterý do pátku od do 19 hodin, je určeno pro volné setkávání teenagerů v kultivovaném a bezpečném prostředí. Ve sportovní klubovně je nabídka PC her, možnost surfování po internetu, stolní fotbálek, šipky a dále. Naopak v tzv. Freestylu je možné posedět, "pokecat", poslouchat hudbu nebo si něco číst. Měsíčně se zde též konají setkání klubu Teenagerů se zajímavými osobnostmi.

Termín "nízkoprahový" v označení klubu znamená maximálně přístupný, ve snaze odstranit jakékoliv technické, psychologické a sociální bariéry, které by bránily cílové skupině vstupu do prostoru centra či využití nabídky poskytovaných služeb. Přístup do centra je umožněn všem bez ohledu na sociální či etnickou příslušnost. Vstup je zdarma, pohyb v prostorách centra volný a bez podmínky členství, poplatků a účasti na nějaké aktivitě. Teenageři dle svého zájmu mohou využívat nabídky informací, zábavy i vzdělávání.

Pro teenagery je připravena nabídka ve dvou částech centra, a to v informační a zábavné. Tzv. Freestyl chce nabízet posezení na gaučích, pokec, poslech muziky či nabídku čítárny novin, časopisů a zajímavých encyklopedií. Druhý klub má sloužit těm, kteří se chtějí blíže seznámit s počítačem, zasurfovat si po internetu, zahrát si stolní fotbal nebo šipky anebo získat tip na výlet či party, víkend nebo prázdninový tábor, pořádaný některou z mládežnických organizací v Ústí nad Labem.

Kontaktní místo pro spotřebitele

Ústecká YMCA upozorňuje též na to, že v pondělí 15. září vzniklo v Ústí nad Labem Regionální kontaktní místo pro spotřebitele: především pro ty, kteří si neví rady s uplatněním reklamace na výrobek nebo službu. Informace a radu poskytne sdružení YMCA prostřednictvím internetu na adrese www.regio.cz/spotrebitel - stačí vstoupit do sekce „Podání stížnosti/reklamace“ a vyplnit formulář. Spotřebitelé bez možnosti přístupu na internet mohou využít služeb Regionálního kontaktního místa, které je umístěno ve středu města v sídle YMCA v Ústí nad Labem, Hradiště 4 – klášter sv. Vojtěcha. YMCA jako nevládní nezisková organizace je garantem nezávislosti v oblasti pomoci a poradenství pro občany, kteří si nevědí rady při řešení svých spotřebitelských sporů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz