Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Feminismy na internetu

8. 9. 2003 - PRAHA [Econnect]

Začátkem září byla oficiálně uvedena do provozu nová verze internetového portálu www.feminismus.cz, který spravuje pražská obecně prospěšná společnost Gender studies. V Česku představuje web feminismus.cz nejrozsáhlejší projekt informující o široké problematice feminismů, gender studies a dalších tématech souvisejících s rovnými příležitostmi žen a mužů v naší společnosti. Kromě aktuálního zpravodajství nabízí i množství studií na různá témata.

S kvalitnějším grafickým vzhledem přináší nová verze portálu i rozšíření dosavadní nabídky informací. Nově přibyly sekce „informace“ a „databáze“, které jsou dále rozčleněny do podrobnějších podsekcí. Zajímavá je například databáze studentských prací, jež je důležitým zdrojem informací a zprostředkovává i materiály na témata, která nejsou dosud běžně dostupná v publikacích. Informace o knihách a příručkách doplňuje další samostatný projekt o.p.s. Gender studies, jímž je on-line feministické knihkupectví.

Dále byla mírně upravena hlavní nabídka, obsahující nyní tato témata: feminismy, kultura, multikulturně, rodičovství, násilí, historie, média, rovné příležitosti, partnerské vztahy a zdraví a tělo. Každá z těchto oblastí je v podstatě databází článků, které dané témata přibližují z různých pohledů. Stránky doplňuje mírně sarkastická rubrika „Šovinistická bomba“, jež má za cíl upozornit na sexistické výroky a prezentace.

„Větším důrazem na autorské články chceme dosáhnout lepší informovanosti, a pravidelně tak reagovat na dění v různých sférách společnosti,“ dodává k vizi fungování serveru Alena Králíková, ředitelka o.p.s. Gender studies. Velkému zájmu čtenářů se těší také přehled aktuálního gender zpravodajství z Econnectu. Autorky nové verze feminismu.cz také vybízejí všechny čtenáře a čtenářky, aby jim posílali své připomínky a spoluvytvářeli tak budoucí vzhled stránek. Aktivně zapojit se můžete i do diskusí.

Některé z nově zavedených sekcí jsou prozatím ještě „v rekonstrukci“, a tak se můžeme těšit, že v budoucnu se na stránkách objeví další zajímavé texty, například informace pro novináře.


Kateřina Machovcová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

O Autorech

Kateřina Machovcová

Autorka je spolupracovnicí Econnectu, Genderového informačního centra Nora o.p.s. a Gender Studies o.p.s. Studuje v doktorském programu psychologie na Fakultě sociálních studií v Brně.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz