Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bush: snižme hustotu zalesnění

12. 8. 2003
[ BBC] -


George Bush navštívil místo bývalého lesa ve státě Arizona na jihozápadě Spojených států, který nedávno lehl popelem při jednom z mnoha lesních požárů. Ty již zničily tisíce hektarů zalesněné půdy.

Bush při té příležitosti vyzval Kongres, aby schválil jeho návrh známý jako "Iniciativa zdravý les", který by umožnil kácení stromů jako ochranu proti požárům. Prezident stál na vrcholku hory Inspiration Rock, díval se na zčernalé svahy a miliony ohořelých stromů a prohlásil, že tato oblast byla kdysi nádherná, ale příroda ji zjizvila. Řešením je podle něj umožnit dřevařským společnostem, aby snížily hustotu zalesnění, což by zmenšilo riziko těchto ničivých požárů. Bush dodal, že tento problém vznikal několik desetiletí, takže jeho vyřešení nějakou dobu potrvá a je lépe se s ním začít potýkat hned prostřednictvím kvalitních projektů lesní správy.

Některé ekologické skupiny však chtějí jeho návrh zablokovat. Současně Bushe obviňují, že zneužívá strachu z požárů k podkopání třicet let staré legislativy, která se snaží lesy ochránit. Podle aktivistů je Bush pod vlivem dřevařské lobby.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partneři Zpravodajství ECN
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz