Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

"Piknik na Príglu" zahájí brněnská lesbická setkávání

25. 6. 2003 - BRNO [Econnect]

-Lesby (nejen) sobě - http://holky.stud.cz-
-Lesby (nejen) sobě - http://holky.stud.cz-

Ženy a dívky s lesbickou či bisexuální orientací mají v Brně možnost scházet se jen v gay barech a na diskotékách: to ale často neodpovídá jejich potřebám. Piknik na "Príglu" – tedy brněnské přehradě – má proto tento čtvrtek odstartovat řadu pravidelných i mimořádných setkání, které připravuje neformální skupina dívek v rámci projektu Lesby (nejen) sobě. "Naším cílem je umožnit ženám a dívkám s alternativní orientací setkávat se při diskusích, výletech i při sportu bez ostychu a strachu z ’prozrazení’," vysvětluje hlavní pořadatelka setkání Veronika Muselíková.

"Myšlenka realizovat takový projekt vznikla proto, že nám zatím chyběly lesbické aktivity v Brně," přibližuje organizátorka důvody vzniku skupinky dívek, které chtějí "trochu rozvířit brněnské vody" formou různých společných akcí. Ty mají dívkám a ženám s lesbickou či bisexuální orientací především nabídnout společná setkávání. "V žádném případě nepůjde o nějaké terapie, ale o pohodově strávený čas, kde se můžete dozvědět něco nového," lákají stránky projektu http://holky.stud.cz. Cílem projektu je umožnit lesbicky či bisexuálně orientovaným ženám a dívkám moci být „samy sebou“ a nemuset se přetvařovat a skrývat, a také si uvědomit, že že milovat ženy ještě neznamená „být divná“, „nenormální“ nebo snad „nemocná“.

V plánu jsou diskusní večery se zajímavými osobnostmi, promítání filmů a dokumentů s lesbickou tématikou a večery lesbické poezie, ale například i sportovní aktivity a výlety. Pravidelné akce se rozběhnou od září – na diskusích v klubovně YMCA na Kounicově ulici se objeví témata související s emočním zaměřením, o problémech, které alternativně orientované dívky a ženy trápí – například o lesbickém ženství, mateřství, bisexualitě nebo transsexualitě. Mimořádné akce včetně víkendových pobytů jsou však připraveny už na prázdniny: zájemkyně se mohou vydat pěšky na Pálavu nebo na další výlet na kole, během července je možné přihlásit se na srpnovou víkendovku na chatě v Beskydech a úplný závěr prázdnin bude patřit víkendu na koních v Muchovicích.

Všechny plánované události budou s předstihem avizovány na webových stránkách projektu. "Akce pořádá naše skupina samostatně, ale sdružení STUD nám nabídlo podporu v podobě webových stránek a dalšího zázemí," upřesňuje Veronika Muselíková. Projekt běží díky podpoře grantového programu Make A Connection – Připoj se a Nadace rozvoje občanské společnosti.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz