Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sedmá generace 1/2006: Kdo probudí BIO?

3. 2. 2006
[Sedmá generace / Econnect] -


Loňský seriál o ekologických farmách přivedl redakci Sedmé generace na myšlenku podívat se na problémy zdejšího šetrného farmaření takříkajíc z gruntu. Pátrala, proč veřejnost nezná značku BIO, proč u nás chybí biozpracovatelé a co všechno brání rozvoji biobyznysu. Také se zajímala o konflikt, který vznikl mezi nejsilnějším svazem ekologických zemědělců PRO-BIO a kontrolní a certifikační organizací KEZ. Výsledek a řadu dalších článků najdete v novém čísle společensko-ekologického dvouměsíčníku Sedmá generace, které právě vyšlo.

V Drobnohledu bruselský dopisovatel Martin Konečný referuje, jak v Hong-kongu dopadlo jednání Světové obchodní organizace o dalším kole liberalizace trhu a zda to nějak pomůže chudým zemím. Vojtěch Kotecký předkládá nelichotivá čísla, dokazující český podíl na devastaci Malajsie a Indonésie. Ivo Kropáček pak vysvětluje, čemu pomůže definice spalovny z pera ministerstva životního prostředí.

V první letošní Zahradě uzrál rozhovor s režisérem „ropného“ dokumentu Zdroj Martinem Marečkem. Jiří Zemánek vystopoval zdejší poutnickou tradici kumštýřů posledních desetiletí, Karel Gregor se prošel do kina na nový česko-moravský film Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí a Antonín Dufek zase na výstavu zapomenutého klasika fotografie Franze Fiedlera. Nakonec si Michal Jamný s pomocí Davida Finchera a Ulricha Becka posvítil na reflexivní modernitu.

Ani to ještě není všechno. Redakce upozorňuje také na exkluzivní rozhovor s kandidátem běloruské opozice pro letošní prezidentské volby Alexandrem Milinkievičem, první díl kurzu mediální sebeobrany a esej Čekání na zeleného JFK, který zahájil diskusi o přínosech moderních technologií k ochraně životního prostředí.

Více se dozvíte na stránkách časopisu – www.sedmagenerace.cz.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Sedmá generace
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz