Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Komunitní spolupráce může řešit problém drog

5. 6. 2003 - BRNO [Econnect / Podané ruce]

Drogy z pohledu gender, Romové a drogy, "rekreační" uživatelé drog, práce s toxikomany ve vězení: to jsou některá z témat, která v Brně představí mezinárodní konference na téma Komunitní spolupráce v ČR - "Vzájemná spolupráce mezi službami a organizacemi setkávajícími se s drogovým fenoménem". Na konferenci, která se uskuteční ve dnech 24. až 26. června, se představí mimo jiné zástupci britské organizace Cranstoun Drug Services, jedné z nejvýznamnějších britských organizací působících na poli drogové problematiky.

Konferenci připravuje sdružení Podané ruce ve spolupráci s britským partnerem Cranstoun Drug Services a Asociací nestátních organizací; událost se odehraje pod záštitou Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a představuje vyvrcholení ročního projektu Access 2000 - Zvýšení povědomí a propagace spolupráce napříč všemi službami, které se setkávají s fenoménem drog. Za cíl si akce klade vyvolání vzájemné diskuse a spolupráce těch složek společnosti, které se s tématem drog setkávají ve své každodenní praxi, ať už přímo či okrajově, ale v oblasti drog nejsou vždy specialisty.

Právě komunitní spolupráce umožňuje podle iniciátorů dlouhodobě nejefektivnější způsob řešení různorodých problémů. Organizátoři upozorňují, že se jedná o první a unikátní příležitost, kdy se setkají na společné půdě zástupci ze zdravotnictví, sociálních služeb, probačních a mediačních služeb, organizací pracujících s mládeží a protidrogoví koordinátoři, kteří budou moci vzájemně diskutovat, podělit se o své zkušenosti a především se dozvědět více o uplatňování konkrétních principů komunitní spolupráce v praxi. Mezi účastníky by měl být mimo jiné významný britský expert na drogovou problematiku Dr. Russell Newcombe, který vystoupí s tématy Preskripce amfetaminů a Heroin v komunitě, a další přední odborníci z resortu zdravotnictví – mimo jiné MUDr. Petr Popov, MUDr. Jiří Dolák či MUDr. Jiří Pokora.

Sdružení Podané ruce se věnuje prevenci a léčbě závislostí především na nealkoholických návykových látkách; cílem sdružení je poskytovat drogovým uživatelům programy, které vedou k důsledné abstinenci od návykových látek s radikální změnou životního stylu., případně minimalizovat rizika vyplývající z životního stylu těch uživatelů drog, kteří nenajdou dostatečnou motivaci k trvalé abstinenci. Systém služeb sdružení pak doplňují programy, jež reagují na potřeby v regionu – práce s klienty ve vazbě a výkonu trestu či romský streetwork.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

23. 5. 2004

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz