Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Odešel Jan Bouchal, předseda Oživení a koordinátor Auto*matu

13. 1. 2006 - PRAHA [Econnect]

Včera pozdě odpoledne zemřel ve věku třiceti let Jan Bouchal, předseda občanského sdružení Oživení, koordinátor Auto*matu a zástupce šéfredaktora časopisu EkoList. V pátek 6.1. večer jej při jízdě na kole srazil a smrtelně zranil automobil. K nehodě došlo na křižovatce Nábřeží kapitána Jaroše a ulice Dukelských hrdinů v Praze 7 - Holešovicích přibližně v 19.45. Podle policie zatím není zřejmé, kdo nehodu zavinil. Případní svědci se mohou hlásit policii na lince 158.

Odchod aktivisty, ekologa, novináře, cyklisty, kamaráda Jana Bouchala, mezi přáteli a spolupracovníky též známého jako Pup, je velkou ztrátou také pro občanskou společnost.

Jan Bouchal se v Oživení i jako koordinátor iniciativy Auto*Mat věnoval podpoře cyklistické, pěší a hromadné dopravy v Praze a snahám o redukci osobní automobilové dopravy. Patřil mezi pravidelné účastníky čtvrtečních cyklojízd - manifestací za práva a větší bezpečnost cyklistů. Podílel se také na vzniku projektu Bezpečné cesty do školy. “Snad se i my dočkáme lepšího vedení našeho města, které si bude chodců a cyklistů v ulicích krásného města vážit, chránit je a dávat jim přednost před automobilovým provozem. Ve většině evropských měst to již radnice pochopily a žije se tam lépe. Pražští radní stále zbytečně vyčkávají a rozpačitě přešlapují na místě,” napsal Jan Bouchal například v tiskové zprávě Auto*Matu v říjnu 2005.

V Praze je Jan Bouchal znám z protikorupčních projektů, byl neformálním leaderem Aliance Bezkorupce, koalice občanských sdružení za větší transparentnost státní správy a samosprávy. Na protikorupčních projektech pracoval od konce devadesátých let.

Pomáhal také pražským občanským sdružením z koalice SOS Praha s medializací jejich problémů z oblasti životního prostředí a územního plánování.

Pro měsíčník EkoList pracoval od roku 2000, napsal desítky článků a zpráv. Zástupce šéfredaktora dělal od roku 2001.

V neděli 15.1. se od 20:00 koná v klubu Vagón na Národní třídě benefiční koncert, kde zahrají kapely Diktát, Flaming Cocks a Pohřební kapela.

Ve čtvrtek 19.1. se uskuteční vzpomínkový večer. V 18:00 vyjede z náměstí Jiřího z Poděbrad smuteční cyklojízda, která bude směřovat k osudné křižovatce. Zde se od 18:45 uskuteční pietní položení květin a svíček. Od 19:30 pak bude připraven program a promítání v nedalekém divadle Alfred ve dvoře v ulici Františka Křížka v Praze 7 – Holešovicích.

Konto na podporu rodiny

Přátelé Jana Bouchala založili pro jeho syna a družku, která je na rodičovské dovolené, účet pomoci. Účet má správní radu ve složení: Eva Vavroušková, Tomáš Kramár, Petr Štěpánek, Ota Strunecký a Martin Kotas. Jedná se o pomoc přátel a známých, nikoli o veřejnou sbírku. Číslo účtu u e-banky je 2280070001, kód banky 2400. Konto je transparentní, to znamená, že každý může sledovat pohyb na účtu na webu e-banky. Veškeré prostředky budou vynaloženy na pomoc rodině. Na účet můžete přispět libovolnou částkou.


Redakce Econnectu

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

19. 1. 2006
kokos
11. 5. 2006

Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz