Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Březen měsíc internetu: Internet bez bariér

5. 3. 2003 - PRAHA [Adam]

Vyplněním ankety Livenet.cz, v níž se veřejnost může vyjádřit k otázkám spojeným se vstupem do EU a vztahem k Internetu ve čtvrtek 27. února 6. ročník projektu Březen – měsíc Internetu ministr informatiky Vladimír Mlynář.

Sdružení BMI (Březen měsíc internetu), jako organizátor, zvolilo pro tento ročník motto Internet bez bariér. Stále totiž ještě není přístup k internetu pro každého snadnou a samozřejmou záležitostí. Zvlášť důležitý je pro lidi se zdravotním postižením, u kterých v mnoha případech představuje jediný či nejsnadnější způsob, jak se dostat k informacím, získat možnost komunikace se světem, uplatnit svoje schopnosti.

Na jejich potřeby bude zaměřen nový portál www.helpnet.cz. BMI sdružení jej připravuje ve spolupráci s řadou partnerských webů organizací zdravotně postižených a díky sponzorské pomoci různých společností jako příspěvek k Evropskému roku osob se zdravotním postižením. Jeho pilotní verze bude představena 22. března v Kongresovém centrum Praha na konferenci INSPO 2003 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami.

V průběhu března se uskuteční ještě řada dalších konferencí. Po dětské konferenci Junior Internet - 8. března v Praze, bude následovat 12.3. ve Zlíně konference Internet a konkurenceschopnost podniku, 18.3. v Praze Fenomén e-learningu v současném vzdělávání. Do Hradce Králové se sjede 24. a 25.3. na 1700 účastníků konference Internet ve státní správě a samosprávě, 27.3. se uskuteční na veletrhu Schola Nova v Praze konference Internet do škol – a co s ním? a 31.3. a 1.4. proběhne v Praze v premiéře konference Webové služby ve zdravotnictví.

Akce knihoven

Tradičně nejbohatší a nejpestřejší program připravily knihovny. Na 250 jich po celé republice nabídne veřejnosti spoustu příležitostí, jak se seznámit s Internetem a možnostmi jeho využití v různých oblastech. Více než stovka dětských knihoven pozve svoje čtenáře, aby v knihovně strávili z pátku 28.3. na sobotu 29.3. Noc s Andersenem. Noc v pohádkovém duchu, plnou překvapení, prožijí propojeny internetovou konferencí, v níž si budou navzájem sdělovat svoje neopakovatelné zážitky. Přidají se k nim i děti v zahraničí. Účast potvrdily již knihovny ze Slovenska, Polska a čeká se na reakce knihoven z dalších zemí, které byly osloveny.

Informace o všech chystaných akcích jsou uvedeny na www.brezen.cz. Patří k nim nejen různé aktivity firem a organizací, ale i nápad Lukáše Malého. Tento 25letý internetový fanda se rozhodl zahájit Měsíc Internetu tím, že 1.3. ve 13 hodin vystoupil na nejvyšší českou horu Sněžku a zjistit, zda se při výstupu na ni a na jejím vrcholu dá připojit k Internetu. V jeho záměru ho podpořila společnost Eurotel, která mu zapůjčila pro tento účel mobilní soupravu DataPhone.

Článek jsme převzali ze zpravodajského a informačního servisu Sdružení dětí a mládeže Adam.cz.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz