Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bezdomovci nastudovali novou divadelní hru

18. 12. 2002 - PRAHA [Econnect]

Předvánoční představení pražských bezdomovců uvede premiéru hry s bizardním názvem Z Karlína do Bratislavy parníkem Lanna 8 za 365 dní. Půjde o velikou výpravnou féerii od E.A. Longena, J. Haška a E.E. Kische. Nechme si v předvánoční době, kdy přecházíme z jednoho období do druhého připomenout nelehkou situaci bezdomovců, kteří se snaží prolomit bariéru mezi nimi a společností. V bezkonkurenčních vystoupení s nacházejí roviny prolínající se s aspekty drsného bezdomoveckého života.

Nový projekt Studia Ježek a Čížek je očekáván s velikým napětím. Veliká výpravná féerie od E.A. Longena, Jaroslava Haška a E.E. Kische Z KARLÍNA DO BRATISLAVY PARNÍKEM LANNA 8 ZA 365 DNÍ je hrou o lidech, kteří utíkají i před svou závislostí na útěku - o světě, ve kterém se uniká i před tím co není. Její těžiště se nalézá ve škrtech, v tom co se nehraje a možná ani nikdy neuskuteční. Členové souboru vytvářejí kabaretní hru, v níž je otázkou, která z postav je vlastně E.E. Kisch, která E.A. Longen a kdo je J. Hašek. Tvůrci projektu uvádějí svůj nový projekt s výmluvným titulkem "Když se někdy něco řeklo, tak to buď bylo, anebo nebylo".

Divadlo pražských bezdomovců je v České republice unikátem. Působí pod hlavičkou občanského sdružení Nový prostor, které je širší veřejnosti známo především díky časopisu stejného jména. Sdružení se však neomezuje pouze na vydavatelskou činnost, věnuje se celé škále aktivit, v jejichž středu stojí vždy bezdomovci a jejich nelehká životní situace. Během podzimu 2000 začalo organizovat ve svých prostorách v pražském Bráníku divadelní aktivity. zde se skupinou bezdomovců zkouší texty Daniila Charmse ze sbírky Dobytku smíchu netřeba. Z naprosto neznámého tělesa se během krátké doby stal vyhledávaný soubor v rámci české divadelní alternativy.

Soubor mladého režiséra Miroslava Drábka si získal věhlas díky svému zpracování absurdních hříček Danjila Charmse. Absurdní, děsivá a zároveň humorná atmosféra Charmsových textů je v podání lidí z ulice snad daleko hmatatelnější, než kdyby ji divákům zprostředkovávali profesionální herci. Nyní máme jedinečnou příležitost shlédnout nov7 kousek unikátního divadelního souboru v které prvky drsného života na ulici nebudou chybět - ve čtvrtek 19. prosince v NoD. Inscenace vznikala v rámci dramaturgie TEATRO XY.


Eliška Kapounová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Eliška Kapounová

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz