Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Feministické internetové knihkupectví je na světě

3. 12. 2002 - PRAHA [Econnect]

Nové feministické internetové knihkupectví vzniklo na adrese knihkupectvi.feminismus.cz. Jedná se o projekt Gender Studies o.p.s., který se tak snaží rozšířit feministickou literaturu.

Stránky jsou velice přehledně zpracovány, takže nikomu nehrozí, že by se někde ztrácel. Postup elektronického nákupu je zhruba následující. V každém případě se hned v úvodu vyplatí si přečíst pokyny v rubrice „Jak nakupovat“, abyste náhodou nebyli z něčeho překvapeni. Potom si stačí zřídit účet a můžete vyrazit. Hned na úvodní straně je přehledný seznam novinek, které jsou právě aktuální. Je velice příjemné, že autorky projektu nezapomněly na motivující slevy nabízených titulů, takže pokud jste zdaleka, vyplatí se knihu objednat na dobírku. Nabízené tituly jsou pak rozděleny do devíti rubrik: eseje, feministická teorie a kritika, historie, krásná literatura, násilí na ženách, společenské vědy, lékařské vědy a zdraví, časopisy a ostatní. Možná by nebylo od věci zavést rubriku pro výroční zprávy českách neziskových organizací, které pracují se ženami. Osobně by mě docela zajímalo, jak se každoročně pohybují statistiky třeba domácího násilí nebo jaké ženské projekty jednotlivé NNO realizují. Ale to je samozřejmě na uvážení koordinátory projektu.

Příjemná je rubrika s recenzemi nebo informace o tom, které z nabízených knih jsou doporučované a o které je největší zájem. Celkově lze shrnout, že takové knihkupectví u nás opravdu chybělo a docela se i povedlo, ne?


Renata Škrobálková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Renata Škrobálková

Autorka dokončuje studium oboru mediální studia a žurnalistika na FSS MU v Brně. Pracuje v Centru informací pro občanskou společnost jako koordinátorka projektu vzdělávání NNO a šíření informací o EU.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz