Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kauza Medáci bouřlivě pokračuje

16. 9. 2002 -, Econnect

Medáci odmítli vydat dobrovolně klíče od objektu, na který má od 10. 7. 2002 nájemní smlouvu Pavel Klíma a Iveta Kopecká. O klíče od objektu Medáky požádal Pavel Klíma na tiskové konferenci, kterou uspořádal, aby urychlil průběh získání kulturní enklávy ve Střešovicích. Současně na tiskové konferenci byl Pavel Klíma označen jako spoluzakladatel společnosti, která vytunelovala palác Akropolis. Starosta Prahy 6 pronesl svoje poslední stanovisko médiím týkající se kauzy Medáci.

Tisková konference v Hostinci U Hroňků začala předčítáním výzvy Pavla Klímy „Martin Medák Skalský for prezident České republiky“. Pavel Klíma, výherce výběrové řízení na dva objekty původně obývané Medáky, svou výzvou apeloval na Martina Skalského, aby kandidoval na prezidenta České republiky. Výzvu odůvodnil tím, že vlastnosti morálně-mravní tohoto mladého, ambiciózního, nezávislého publicisty a nezávislého vůdce nezávislého kulturního spolku Medáků je potřeba využit nejlépe v oblasti vrcholné politiky. Dále Martina Skalského nařkl z nečestného jednání, kterého se Medáci dopustili, když si vyžádali návrh projektu Klímy a Kopecké pod záminkou údajné spolupráce a poté ae o něm vyjadřovali jako o nedostatečně kvalitním.

Klímovu výzvu přerušila bývalá členka Rady Zastupitelstva městské části Praha 3 Zdeňka Kobylková, která upozornila na spojitost Tomáše Klímy s vytunelováním Paláce Akropolis. „Nechápu, jak pan Klíma může chtít rozjíždět další kulturní projekt v obecních prostorách. Klímova divadelní agentura na Žižkově vytvořila stamilionový dluh, který nakonec zaplatil každý občan republiky. Myslím, že místní radní by od spolupráce s ním měli odstoupit.“

Na konferenci vystoupil s dlouhým emotivním projevem i starosta Prahy 6 Pavel Bém. Bém vyčetl Medákům, že se nespokojili s pronájmem jednoho domku a že tak nedodrželi své dřívější slovo. „Nezajímá mě, co pan Klíma způsobil či nezpůsobil na Praze 3, zde je Praha 6,“ řekl starosta. “Máme s panem Klímou uzavřenou nájemní smlouvu, protože Klíma vyhrál výběrové řízení a bude zde provozovat kulturní činnost.“ Starosta sdělil, že jde o jeho poslední stanovisko médiím týkající se kauzy Medáků.

Další působení Medáků ve Střešovicích přišli podpořit například rektor AVU Jiří Kotalík, evangelický farář Pavel Pokorný, ředitel speciální školy a soused Medáku Jan Hájek, Kristýna Píchová z Nadace VIA, Petr Štěpánek ze sdružení SOS Praha, několik členů zastupitelstva Prahy 6 a místních občanů. Medáci zdůraznili, že jim jde o zachování otevřeného kulturního centra, která využívají místní obyvatelé, desítky umělců i různých organizací. Skalský řekl, že Medáci nedovolí, aby Tomáš Klíma se svým podivným způsobem podnikání užíval obecní majetek na území Prahy 6.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

17. 9. 2002
Související odkazy
Medáci

O Autorech

Eliška Kapounová

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz