Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zájem o vyklizení Medáků pokračuje

30. 8. 2002 -, Econnect

Dnešní den se Medákům a příznivcům Starých Střešovic rozhodl velice neblaze zpestřit údajný nový nájemce domku 96 ve Strarostřešovické ulici Tomáš Klíma. Aby na to nebyl sám přizval si na pomoc soukromou bezpečnostní službu Nedeka, která od devíti hodin ráno obléhá domek, nikoho nepouští dovnitř a snaží se co nejrychleji vystěhovat dva francouzské umělce, kteří momentálně ve Střešovicích přebývají.

"Ostatní věci prý musíme vyklidit do čtvrtka," smutně konstatuje představitel občanského sdružení Medáci Martin Skalský. Podle něj je "svépomocné řešení" Tomáše Klímy zcela nepřípustné a zbytečně násilné.

Na dva ze tří domků, mezi nimiž je i zmíněná devadesátka šestka, Městská část (MČ) Prahy 6 vypsala výběrové řízení. Největší z domků v konkursu získal Tomáš Klíma a údajně s radními uzavřel nájemní smlouvu. Medáci ale o regulérnosti výběrového řízení od začátku pochybovali. Podali proto odvolání proti jeho výsledku zastupitelstvu Prahy 6 (o věci má jednat za tři týdny) a o prošetření řízení požádali i Hlavní město Prahu. To totiž svěřilo MČ Praze 6 objekt ve Starostřešovické 96 na základě projektu Medáků. O užívání objektu zároveň v současnosti probíhá soudní řízení.

"Domnívám se, že se jedná o intriku ze strany MČ Praha 6, která se tímto hodlá zbavit nepříjemných problémů. V současnosti situaci řešíme s naším právním zástupcem a pravděpodobně budeme znovu kontaktovat Hlavní město Prahu. Snad do čtvrtka něco vymyslíme," dodává Martin Skalský.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

Martina Špejtková

Redaktorka Econenctu pro oblast životního prostředí.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz