Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Jak ustát klimatickou změnu ve městech? Poradí www.moudramesta.cz

18. 5. 2018 - BRNO [Econnect / NESEHNUTí]

NESEHNUTÍ spouští unikátní webový portál www.moudramesta.cz s příklady dobré praxe z Česka i zahraničí. Příklady mají inspirovat místní politiky a političky ke včasné realizaci opatření, která pomohou městům zvládnout důsledky klimatické změny.

Dopady klimatických změn pociťuje poslední dobou i Česká republika. Řada evropských měst už několik let pracuje koncepčně na adaptačních opatřeních, aby změny zvládly. Pilotní projekty se dají najít i v Česku.

Nevládní organizace NESEHNUTÍ se rozhodla hledat příklady dobré praxe v zahraničí, propojovat je s českými reáliemi a motivovat místní politiky a političky k realizaci prozíravých opatření pro sídla.

Koordinátorka kampaně Radoslava Krylová z NESEHNUTÍ k tomu říká: „Navštívili jsme města a zpovídali osobnosti, které opatření realizovaly. Kampaň díky nim nejen inspiruje, ale poskytuje i praktický návod, co je třeba pro realizaci takových opatření překonat, prosadit, vyjednat.“

„V České republice zatím nejsou adaptace na klimatickou změnu rozšířeným trendem, těžko se hledají příklady dobré praxe. Oceňuji proto kampaň za snahu poskytnout návody a kontakty na osobnosti, které za změnou ve svém městě stály,“ říká k právě spuštěnému portálu www.moudramesta.cz Martin Nawrath a pokračuje: „Za všemi úspěšnými realizacemi je spolupráce radnic s místními lidmi. Bez zapojení veřejnosti se dosahuje cíle těžko.“

„Web NESEHNUTÍ www.moudramesta.cz dokazuje, že to, co jde v Evropě, jde i u nás. Bohužel, k brzké realizaci nejspíš nedonutí radnice neziskové organizace, ale sucho a další klimatické výkyvy. Architektura i urbanismus sídel se může na toto všechno připravit. Blíží se komunální volby, snad kampaň inspiruje i budoucí politickou reprezentaci,“ komentuje obsah webové kampaně ředitel Galerie architektury Brno Gabriel Kurtis.

„Kampaň pro nás nekončí zveřejněním webu. Další příklady ze zahraničí budeme průběžně doplňovat. Web zároveň umožňuje sdílet inspirativní opatření od všech, kteří na něj zavítají a budou se chtít o své úspěchy podělit,“ uzavřela představení kampaně její koordinátorka Radoslava Krylová.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz