Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobrovolníky z celého světa čeká dobrodružství v Českém lese

15. 8. 2017 - STARÁ KNÍŽECÍ HUŤ [Econnect/INEX - Sdružení dobrovolných aktivit]

20. 08. až 08. 09. 2016 se na území CHKO Český les nedaleko vesnice Stará Knížecí Huť uskuteční pod záštitou INEX – Sdružení dobrovolných aktivit (INEX - SDA) a mezinárodní asociace EUROSOLAR (European association for renewable energy) dobrovolnický projekt Back to nature. Zúčastní se ho mladí lidé z celého světa, od Taiwanu po Mexiko. Dobrovolníci stráví 3 týdny v nádherné přírodě. Budou několik kilometrů vzdálené od nejbližší civilizace a, jak název projektu napovídá, vyzkouší si život bez moderních vymožeností, jako je elektřina, teplá sprcha nebo signál pro mobilní telefony. Bydlet budou v tradičních indiánských týpí, veškerá vegetariánská strava bude připravována na táborovém ohni a k osobní hygieně poslouží nedaleký potok s průzračně čistou vodou.
Dny budou dobrovolníci trávit ručním sečením louky, kam kvůli chráněným orchidejím nemůže nastoupit technika, sběrem biomasy a také údržbou tábořiště. Tento rok se navíc zúčastní také neopakovatelného festivalu, který na místě pořádá organizátor Milan Smrž ke příležitosti pětadvacátého výročí místního tábořiště. Na festival dorazí především lidé, kteří se během posledního čtvrtstoletí účastnili dětských táborů i volných programů a také zahraniční dobrovolníci z předchozích let.

Dobrovolnický projekt, takzvaný workcamp, je organizován ve spolupráci s českou sekcí mezinárodní asociace EUROSOLAR (European association for renewable energy), jež se zabývá propagací obnovitelných zdrojů energie a vzděláváním v oblasti ekologie. Předseda národní sekce a viceprezident evropské asociace Milan Smrž bude přítomen na místě po celou dobu projektu a bude tedy moci předat dobrovolníkům své znalosti o této problematice.
Nezisková organizace INEX-SDA se mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním zabývá již od roku 1991. INEX-SDA přijímá zahraniční dobrovolníky na workcampy (dobrovolnické projekty), které organizuje ve spolupráci s místními partnery v České republice, a zároveň vysílá české dobrovolníky na obdobné projekty v zahraničí. Do České republiky každoročně přijíždí přibližně tři sta mezinárodních dobrovolníků, kteří se věnují ekologickým projektům, pomoci místním komunitám nebo obnově kulturně-historických památek. Do zahraničí pak během sezony vyjíždí průměrně pět set českých dobrovolníků.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz