Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dá se fotbalem měnit svět k lepšímu? Přijďte se přesvědčit již tuto středu 5.7. na sportovně-kulturní akci Fotbalu pro rozvoj.

3. 7. 2017 - PRAHA [Fotbal pro rozvoj]

Bohatý sportovně-kulturní program představí projekt Fotbal pro rozvoj se svým česko-keňským již ve středu 5.7. Těšit se můžete na dopolední fair-play fotbalový turnaj týmů neziskových organizací z Plzně a okolí a především bohatý odpolední hudební program na Náplavce k Světu, kde zahraje od 16:30 do 22:00 během odpoledne a večera až 5 kapel. Podrobný program akce je k nahlédnutí na Facebooku:www.facebook.com/events/702490529954224/.

Koordinátor projektu Štěpán Kyncl představuje projekt Fotbal pro rozvoj takto: „Usilujeme o fair play na hřišti, ale i v běžném životě. Stejně jako celá řada zahraničních iniciativ rozvíjíme přímo na hřišti u mladých lidí hodnoty jako respekt, schopnost dohodnout se a tolerance ve společnosti. Věříme, že fotbal jakožto nejpopulárnější sport na světě může adresovat důležité sociální problémy – a nezáleží na tom, jestli v České republice nebo v Keni, odkud část našeho týmu ambasadorů pochází.“

Fotbal pro rozvoj přitom tvoří platformu, v rámci které organizace z celého světa využívají konceptu férového fotbalu pro práci s dětmi a mládeží. Prostřednictvím netradičních fotbalových lig, turnajů a kulturních akcí umožňuje setkávání lidí, kteří by se za normálních okolností nesetkali. V plzeňském regionu se do projektu tradičně zapojují organizace Ponton a Selesiánské středisko mládeže Plzeň, ale i třeba fotbalový klub FC Viktoria Plzeň. Vrcholem letošních aktivit bude s doprovodným kulturním programem, který se odehraje 5.7. ve Štruncových sadech a následný doprovodný program.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz