Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobrovolníci z celého světa pomáhají v sociálním zemědělství

10. 7. 2017 - NOVÁ VES NAD POPELKOU [INEX - Sdružení dobrovolných aktivit]

Sociálně-terapeutické Centrum Tábor letos už druhým rokem přivítá skupinu dobrovolníků z celého světa. Ve dnech 14. 7. až 28. 7. 2017 do Nové Vsi nad Popelkou zavítá 12 mladých lidí z Turecka, Itálie, Francie, Běloruska, Portugalska, Španělska, Taiwanu a Korey, aby společnými silami pomohli v hospodářství Nadace Tábor. Projekt je organizován ve spolupráci s českou dobrovolnickou organizací INEX - Sdružení dobrovolných aktivit (INEX-SDA). Sociálně-terapeutické Centrum Tábor v Nové Vsi nad Popelkou je místem pro vzdělávání pracovníků v sociální oblasti v nejširším slova smyslu a také místem praxe pro studenty, kteří se v budoucnu chtějí sociální či pedagogické oblasti věnovat. Je také klidným místem pro rekreační a prožitkové pobyty, kursy a semináře na nejrůznější témata. V neposlední řadě má Centrum být domovem pro lidi, kteří ve svém životě potřebují pomoc ostatních. „Vzhledem k tomu, že jsme nezisková organizace a že se snažíme dělat co nejvíce věcí svépomocí a bez dotací státu, jsme rádi za veškerou dobrovolnou pomoc. Zvláště pak, když lidi práce baví a naplňuje,“ říká Kateřina Matošková za Centrum Tábor. Již minulý rok bylo umožněno lidem z celého světa zavítat na toto výjimečné místo a podílet se na chodu a růstu Centra Tábor. Ani letos tomu nebude jinak.

Hlavním úkolem pro tento rok je stavba přístřešku pro hospodářská zvířata. Dobrovolníci budou zapojeni do všech fází stavby; od přípravy stavebního materiálu, hloubení a přípravy betonových patek až po konstrukci samotného přístřešku. Vedle tohoto projektu se budou podílet na celkovém chodu hospodářství – sezónní práce na poli, péče o hospodářská zvířata. Kromě práce je samozřejmě nachystaná i odpočinkovější a poznávací část pobytu formou různých přednášek týkajících se ekologického a sociálního zemědělství, či formou výletů po blízkém i vzdálenějším okolí Nové Vsi.

Nezisková organizace INEX-SDA se mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním zabývá již od roku 1991. INEX-SDA přijímá zahraniční dobrovolníky na workcampy (dobrovolnické projekty), které organizuje ve spolupráci s místními partnery v České republice, a zároveň vysílá české dobrovolníky na obdobné projekty v zahraničí. Do České republiky každoročně přijíždí přibližně tři sta mezinárodních dobrovolníků, kteří se věnují ekologickým projektům, pomoci místním komunitám nebo obnově kulturně-historických památek. Do zahraničí pak během sezony vyjíždí průměrně pět set českých dobrovolníků.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz