Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hluchoslepí sportovci poměří ve Vyškově své síly na pátém ročníku Lormolympiády!

14. 9. 2015 - PRAHA [Econnect/LORM - Společnost pro hluchoslepé]

O blížícím se víkendu se ve Vyškově na Moravě sjedou hluchoslepí borci, aby si zasoutěžili na Lormolympiádě. Od 18. do 20. září 2015 pořádá organizace LORM již pátý ročník celostátní sportovní soutěže pro hluchoslepé. Letos se do Lormolympiády přihlásilo dvacet pět zájemců, kteří budou v sobotu 19. září dopoledne soutěžit o medaile na atletickém oválu v areálu Základní školy Vyškov – Letní pole, a to v šesti disciplínách: běhu na 50 metrů, vytrvalostním a překážkovém běhu s trasérem, vrhu koulí, hodu oštěpem a skoku do dálky z místa. Tradiční sedmou disciplínou je hra v šachy. V případě deště proběhne Lormolympiáda ve školní tělocvičně v přizpůsobených disciplínách. Účastníci se mohou také těšit na kulturní a společenský program.

„Letos se nám do vybraných disciplín přihlásil dostatečný počet mužů a žen, a proto letos poprvé na přání samotných hluchoslepých sportovců budeme oceňovat medailemi zvlášť ženy a muže,“ komentuje novinku pátého ročníku Petra Zimermanová, ředitelka spolku LORM z.s. Lormolympiáda dává prostor osobám s hluchoslepotou předvést své fyzické schopnosti a dovednosti a také posilovat sportovního a kamarádského ducha.

Podmínky u jednotlivých disciplín budou opět uzpůsobeny možnostem hluchoslepých sportovců. „Například při běhu bude mít každý závodník svého traséra, kterého se může přidržovat buď za nadloktí nebo pomocí provázku, gumy či šátku, hole…“ přibližuje akci organizátorka a metodička ze sdružení LORM Zdena Jelínková. Průvodci a traséři zajišťují bezpečnost sportujících účastníků, veškeré dění je pro přítomné komentované prostřednictvím megafonu a individuálně tlumočené do znakového jazyka a dalších komunikačních systémů, které používají osoby s hluchoslepotou.

Další informace k Lormolympiádě i předchozím ročníkům lze získat na webových stránkách http://www.lorm.cz/pro-hluchoslepe/nase-projekty/lormolympiada/, na telefonním čísle 777 764 191 a e-mailu info@lorm.cz. Sdružení LORM je u nás jediným registrovaným poskytovatelem sociálních služeb pro hluchoslepé v České republice. Významným zdrojem informací o tomto těžkém zdravotním postižení jsou webové stránky www.lorm.cz.

Lormolympiáda se koná díky laskavé podpoře Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz