Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Česká Charita podpoří humanitární pomoc pro uprchlíky v Srbsku

4. 9. 2015 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Charita Česká republika uvolní ze svého krizového fondu 10 000 euro (přibližně 270 000 Kč) na pomoc migrantům v Srbsku. Zmíněná částka podpoří humanitární projekt na pomoc migrantům, který zajišťuje Charita Srbsko.

Cílem je pomoci velkému množství migrantů (zejména z Blízkého východu) během jejich pobytu v Srbsku, kteří sem proudí ze sousední Makedonie. Od poloviny června jejich počet dramaticky narostl. Migrantům bude rozdáváno jídlo, hygienické potřeby, spací pytle, pláštěnky a bude jim zajištěna zdravotnická služba a psychosociální pomoc.

„Vyslyšeli jsme výzvu kolegů ze Srbské Charity, kteří se ocitli ve složité situaci. Domnívám se, že v této době je naše povinnost být solidární a podpořit je, aby dokázali uprchlíkům pomoci,“ uvedl ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Záměr Charity Srbsko je plánován pro 100 000 přímých a dalších 55 000 nepřímých příjemců pomoci s celkovým rozpočtem 820 000 EUR a potrvá do konce roku 2015.

Charita Srbsko poskytne pomoc migrantům na jihu země u hranic s Makedonií v obci Preševo a na severu u hranic s Maďarskem u obcí Kanjiza a Subotica, a to na základě zjišťování potřeb migrantů, který ve druhé polovině srpna provedla Diecézní charita Bělehrad.

Cílem projektu je poskytnout jídlo 100 000 migrantům, hygienické balíčky 32 000 ženám, 7 500 dětských balíčků rodinám s dětmi, 5 000 spacích pytlů a stejný počet pláštěnek pro děti i dospělé, stejně jako zajistit zdravotní a psychosociální péči 1 000 migrantům. Rovněž půjde o 20 kontejnerů na odpadky pro obec Preševo a elektrické zásuvky a přístup k internetu v přijímacích centrech na severu a jihu země.

Krizový fond Charity ČR je tvořen z části výnosu Tříkrálové sbírky, do které tradičně přispívají občané ČR na počátku ledna.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz