Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hlavními taháky elektronické scény na Colours of Ostrava jsou Danger, Clark, Telefon Tel Aviv či Nathan Fake. Vznikne zde nová afterparty zóna

12. 6. 2015 - OSTRAVA [Econnect/Colours of Ostrava]

Velkého zastoupení se letos na mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava dočkala elektronická hudba na pomezí tanečních rytmů, ambientu či down-tempa doplněná projekcemi. Vedle hvězd, které vystoupí na dvou hlavních pódiích jako Caribou, Rudimental, Clean Bandit, The Cinematic Orchestra nebo Klangkarussell, se představí celkem osmnáct projektů, které patří k tomu nejzajímavějšímu ze současné zahraniční i domácí elektroniky, ale na které “v hitparádách nenarazíte”, jak podotýká dramaturg scény Adam Kaňa. Většina z nich zahraje v jedné z hal zrekonstruovaného Dolu Hlubina, kde vznikne zvláštní Electronic stage, dva z nich pak po obrovském ohlasu po jejich oznámení z kapacitních důvodů na Agrofert Fresh stage a ArcelorMittal stage. Díky Electronic stage vznikne na Colours of Ostrava nově afterparty zóna, která v pátek a sobotu bude otevřena na rozdíl od celého areálu až do 5 hodin do rána.

K hlavním hvězdám letošního elektronického výběru patří britský experimentální producent Clark z kultovního labelu WARP Records, francouzský producent Danger vystupující s maskou se svítícíma očima, který hraje francouzské electro/house ovlivněné videoherní a 80's filmovou estetikou, dále berlínský mistr minimialistického techna Christian Löffler, který ve svých skladbách kombinuje melancholické polohy s euforickými a jeho kompozice ovlivňuje i vážná hudba, minimalismus, indie rock či jazz.

Dalším významným zástupcem francouzské elektronické scény je The Toxic Avenger pojmenovaný podle legendy béčkové kinematografie, který ve svých frenetických setech předvádí vlastní noisový zvuk. Z Velké Británie dorazí Nathan Fake, který zcela zásadně ovlivnil nejen britskou techno scénu.

Emocemi nabité skladby s prvky techna a ambientu přiveze do Ostravy bývalý člen koncertní sestavy Nine Inch Nails Joshua Eustis pod hlavičkou Telefon Tel Aviv DJ set, který kromě toho představí ještě vedlejší projekt Sons of Magdalene.

Německo na Electronic stage zastoupí SCNTST, který vytváří ojedinělý zvuk s vlastními neobvyklými metodami - např. samplování zvuků pomocí stařičké videokamery.
Britská formace Vessels přešla zvukově od post-rocku až k živé elektronice a jejich desky produkoval držitel Grammy a producent Sigur Rós či Franz Ferdinand. V Ostravě představí dlouho očekávané album Dilate.
Kanadský rodák Jake Fairley aka Fairmont přiveze na Colours of Ostrava eklektické minimal techno , které strhuje podmanivostí a osobitostí.

Z České republiky na Electronic stage vystoupí femme fatale české nastupující electro scény pod pseudonymem MGDLN, synthpopový projekt z Berlína a Prahy nazvaný Deaths, elektronický live projekt z Brna Kabinet Toma Holiče, tříčlenná formace Gagarin kombinující emocore a 8-bitovou elektroniku, talentovaný producent Aid Kid, projekt Dikolson skladatele a multiinstrumentalisty Filipa Míška, elektro-akustická formace Forma a v neposlední řadě projekt Monikino kino Moniky Midriakové a Petra Marka.

K hlavním headlinerům Colours of Ostrava letos patří Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Caribou, Clean Bandit, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela, Swans, Klangkarussell, Other Lives, Dillon, Roni Size Reprazent Live, Owen Pallett, Sly & Robbie Meet Nils Petter Molvaer, William Fitzsimmons, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe, Electro Deluxe, Oscar And The Wolf, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, The Dumplings, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Abavuki, The Crooked Fiddle Band, NO Blues a řada dalších. Z České republiky zahrají například Zrní v jednorázovém projektu s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Tata Bojs, Lenka Dusilová a Baromantika, Bratři Ebenové, Stromboli, Michal Hrůza, Kieslowski, Tvrdý/Havelka, Aneta Langerová, Vladimír Merta Trio, Sto zvířat, Mucha, Lenny či Jelen.

Celkově proběhne během čtyř dnů více než 200 koncertů, divadel (Dejvické divadlo, DaeMen, Anna Polívková a Martha Issová), filmů, workshopů, diskusí či výtvarných aktivit na 15 otevřených i krytých scénách. Místem konání se stane již počtvrté industriální areál Dolních Vítkovic, který ale dozná dalších změn a zlepšení. Nově se těšte na speciální electronic stage, nové prostory zrekonstruovaného Dolu Hlubina i nový klub a kavárnu na vysoké peci. Opět se setkáte s oblíbenými Drive stage, Full Moon stage, Busking stage, velkoplošnou projekcí u haly Gong, zvláštní Design zónou, světelnými instalacemi, velkým Světem techniky, koncertním sálem z bývalého Plynojemu nebo vinárnou v betonovém bunkru. Zázemí na festivalu díky zvláštní Dětské scéně a kojícímu stanu opět najdou rodiče s dětmi.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz