Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sedmá generace 6/2014: Zelená únava, nebo nadechnutí?

16. 12. 2014 - BRNO [Econnect/Sedmá generace]

V novém čísle 7.G se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: V jakém stavu se nachází a kam se má vydat zdejší ekohnutí? Proč pociťujeme zelenou únavu? Co se stalo v létě s LESEM? Uživí svět ekologické zemědělství? Jak probíhá deštníková revolta pod čínským okapem? Proč dlí v zdravém duchu zdravé tělo? Máme se obávat synteticky modifikovaných organismů? Kdo způsobil boom brněnské cyklokultury? Co bude s lesními školkami? Které umění se lidé nenaučili? Proč je festival Ji.hlava nejlepší ve svých odbočkách? Jak dvakrát vstoupit do jedné čisté a krásné řeky? S kým nechodit na černý led? Proč je podle Stanislava Grofa vědomí nejhlubším tajemstvím?

V posledním letošním vydání Sedmé generace se ohlížíme za 25 lety zdejšího zeleného hnutí, mimo jiné v textu Hany Librové o neoblíbenosti ekologických aktivistů, hovoříme s ex-ředitelem Hnutí DUHA Vojtěchem Koteckým a psychiatrem Stanislavem Grofem, přinášíme reportáže z revoltujícího Hongkongu, basujícího Rudolstadtu, ekovýchovné akce LESEM, environmentálního Salátu a setkání Nadechnutí 2014, přibližujeme situaci lesních školek, nástup brněnské cyklokultury, synteticky modifikované organismy (SMO), potenciál ekologického zemědělství, australské (nejen) klimatické couvání nebo život průkopníka vegetariánství Ctibora Bezděka.

V Kulturní zahradě jsme si posvítili na dokument Black Ice o Arktické třicítce Greenpeace, dokumentární festivalJi.hlava, knihu Jiřího Hrůzy Svět měst a pozoruhodnou básnickou sbírku Liu Ka-Shianga Očima malé poletuchy. Nechybí ani IV. kolo Ekohitparády, dobré zprávy z Terrapie, Ekologický kompost, knižní přehled Librarium, průvodce Občanský kalendář nebo další polemický ohlas na Atlas masa. Do dalšího aktivního čtvrtstoletí vám pak přibalujeme protiúnavový plakát.

Seznam všech článků čísla najdete na http://sedmagenerace.cz/cislo/06-2014.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz