Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční výstava nabízí průřez roční tvorbou Keramického studia Ulity

13. 6. 2013 - PRAHA [Econnect/DDM – Ulita]

Vernisáž proběhne ve znamení „předávání štafety“ mezi Afrikou a Tibetem. Letošním rokem totiž končí 9-letá sbírka věnovaná dálkové adopci Caroliny z Nairobi. Keramické studio Ulity ji doprovodilo do dospělého věku a zahajuje sbírku pro nové adoptivní dítě, Lobsanga Tenzina z tibetské exilové vesničky v Mussorie, Indii.

Na vernisáži proto návštěvníky naposledy čeká živá africká hudba a tanec kapely Aneboafro. Mohou se těšit na povídání Adama Kubesy z organizace Pro Tibet, výstavu fotografií z Tibetu a čajové občerstvení Čajovny V síti.
Vstup zdarma.

Otevřeno ve všední dny 19. - 24.6 od 14.00 do 18.00 hod.

Doprovodný program: workshop smaltování
Pá 21.6. 15.00 – 17.00
Po 24.6. 15.00 – 17.00

Zakoupené keramiky se vyzvedávají 25.6. mezi 11.00 a 18.00 hod.

Keramické studio Ulity - DDM Praha 3 zve na tradiční benefiční a prezentační výstavu keramických plastik. Uskuteční se od 18. do 24.6. v prostorách Ulity.
Na výstavě budou k vidění i práce, oceněné medailemi z celosvětové dětské výtvarné soutěže Lidická růže.

Výstava shrnuje práci Keramického studia za jednu sezónu. Jeho členy jsou lidé od předškolního do zralého věku. Na výstavě se každoročně objeví téměř 300 prací dětí i dospělých, z nichž asi polovina je prodejní.

Výtěžek z prodeje je určen projektu adopce na dálku. Benefiční výstava se v uplynulých devíti letech dobře osvědčila jako zdroj podpory pro konkrétní dítě v nouzi. Mladí tvůrci a návštěvníci výstavy se spojují, aby prodejem výtvarných prací podporovali nejen sebe navzájem, ale také třetího člověka, který potřebuje pomoc. Letošním rokem začíná dálkové kmotrovství tibetského chlapce žijícího v exilové vesnici v Indii. (www.protibet.org.)

Další předností výstavy je šíře návštěvníků, které může oslovit, aniž by ztratila svou příjemně komorní atmosféru. Každý rok výstavu navštíví cca 300 zájemců: milovníci výtvarného umění, ti, kdo hledají inspiraci, ti, kdo chtějí levně zakoupit výtvarně cenný originál a potěšit jím sebe nebo druhé, ti, kteří mají v oblibě originální doplňky interiérů i ti, kdo chtějí přispět na dobročinný účel. Na své si přijdou rodiny s dětmi, studenti, mladší i starší generace: i vzhledem k rozdílným věkům a zkušenostem tvůrců je výstava prostorem pro mezigenerační setkávání.

Keramické studio funguje v Ulitě, DDM Praha 3, již 18 let. Pod vedením
zkušených lektorek akademické malířky Vlasty Faktorové, Kateřiny Tetivové
a Dany Kostkové pořádá kurzy, workshopy, keramické tábory, soustředění a samozřejmě výstavy. A to nejen doma, ale v různých pražských galeriích a kavárnách (Atrium Žižkov, Galerie U Zlatého kohouta, Písecká brána, Zelená kuchyně a další.) Pravidelně a úspěšně se účastní výtvarných soutěží a věnuje se systematické podpoře mladých talentů. Mnohdy se pouští do technologických experimentů a kombinací materiálů: keramika s kovem nalezeným v kovošrotu, výpaly v zahradní peci na dřevo atd.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz