Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na povodňové konto Charity ČR přišlo už přes 3 miliony korun

11. 6. 2013 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Částka na sbírkovém kontě Charity ČR překročila v pondělí odpoledne 3 miliony Kč. Po celé republice pokračují charitní humanitární sbírky a distribuce pomoci do zasažených oblastí, probíhá také pomoc psychosociální a duchovní. Charita Česká republika pokračuje v distribuci pomoci do zaplavených oblastí. V místech, kde již opadla voda, poskytla poškozeným domácnostem vysoušeče a další techniku (zejména jižní Čechy a Trutnovsko).

Neodmyslitelnou součástí charitní pomoci je však také psychická podpora. „Ti lidé třeba v médiích vypadají, že jsou úplně ‘v pohodě‘, ale my po chvíli, vidíme, že někteří se upozaďují, nechtějí s ostatními sousedy ani rodinou vůbec mluvit. Znamená to, že nedokáží zpracovávat situaci, která nastala,“ upozorňuje členka psychosociálního týmu Charity ČR Jitka Chvílová.

K dispozici je také krizová nonstop linka 737 234 078 a nově linka duchovní pomoci 702 585 588, kterou provozuje Diecézní charita Litoměřice a obsluhují katoličtí kněží.

Všem postiženým vyslal také povzbuzující vzkaz prezident Charity ČR biskup Pavel Posád. "Je mně upřímně líto těch, kterým se to stalo, ale zároveň si také uvědomujeme, že všechno zlé je pro něco pozitivní a až přejdou tyto povodně a my začneme uklízet, určitě se tyto bolesti promění v něco nového," uvedl Mons. Posád a dodal, že všechny zaplavené zahrnuje do svých každodenních modliteb.

Od Karlových Varů po Ostravu nadále Charity organizují materiální sbírky. „Nejvíce žádané jsou lopaty, hrábě, gumové holinky, hadry, pytle na odpad, rukavice (gumové silné, jednorázové a pracovní), mýdlo a zdravotnický materiál (omniplast a rychloobvazy, septonex a další dezinfekce na drobné odřeniny,“ vyjmenovává koordinátor Diecézní charity České Budějovice Roman Tlapák.

Na webu povodne.charita.cz navíc lidé najdou praktické návody, jak zvládat situaci po opadnutí vody, jednání s pojišťovnou, používat vysoušeče nebo chránit své zdraví.

Na nákup materiální pomoci, dalších vysoušečů, ale také na následnou přímou finanční pomoc obcím a domácnostem, jdou i prostředky ze sbírkového konta Charity ČR. Na tom se v pondělí ve 13 hodin sešlo 3 089 781 Kč. Charita ČR již dříve z vlastních zdrojů uvolnila 2,62 milionu korun.

KONTO, DMS A DALŠÍ DŮLEŽITÉ ÚDAJE

• Sbírkové konto Charity ČR č. ú. 11998822/0800 u České spořitelny, VS 906.
• DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777
• Stav konta dnešnímu dni (10. 6.) je: 3 089 781 Kč. Děkujeme!
• krizová nonstop linka: 737 234 078
• povodne@charita.cz – nabídky pomoci, dotazy veřejnosti, žádost o pomoc aj.
• http://povodne.charita.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz