Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadační program ReStart Česko zná vítěze

5. 12. 2012 - PRAHA [Econnect/Sdružení VIA]

V pondělí 3. listopadu byly v prostorách pražského centra HUB a za účasti amerického velvyslance Normana Eisena vybrány vítězné projekty programu ReStart Česko. Cílem je podpořit vznik online projektů, které mohou přinést reálnou a konkrétní společenskou změnu. Hlavní cenu Nadačního fondu Avast a podporu ve výši 100 tisíc korun získal záměr Českého helsinského výboru, konkrétně využití internetu pro videonávštěvy ve vězení. Na druhém místě se umístil projekt s názvem Ulicnik.cz, který vytváří virtuální prostor pro sdílení nápadů na rozvoj a oživení veřejného prostoru, a získává tak podporu 80 tisíc korun. Cenu za třetí místo a 60 tisíc korun si odnesl projekt Demagog.CZ, jehož cílem je vytvoření nástroje pro možnost odhalování lži politiků na webu.

Program ReStart Česko byl spuštěn v říjnu 2012. Přihlásilo se do něj celkem jedenačtyřicet nápadů, z nichž veřejnost a poté odborná komise v čele s IT experty Petrem Koubským, Adamem Javůrkem či Patrickem Zandlem vybraly šest projektů k realizaci. Zástupci všech šesti finalistů se včera večer představili před publikem a bojovali o finanční prostředky na další rozvoj svého záměru a jeho uvedení v život. „Jsme potěšeni, že se přihlásily projekty z tolika různých oblastí - od sociálních přes lidskoprávní či ekologické až po komunitní - a že jsme mohli podpořit nejen vylepšení již stávajících, ale především vznik nových záměrů. Držíme nyní palce vítězným projektům, aby své záměry dotáhly do úspěšného konce a mohlo je využívat co nejvíce lidí, " říká Lukáš Hejna ze Sdružení VIA.

Organizátorem programu ReStart Česko je Sdružení VIA. Vzděláváním, poradenstvím a poskytováním služeb podporuje profesní růst neziskového sektoru. Zprostředkovává neziskovým organizacím on-line fundrasing a softwarové dary od IT firem.

TechSoup Global je americká nezisková organizace. Byla založena v roce 1987 na podporu vzdělávání v oblasti počítačových technologií a filantropických aktivit. ReStart se již uskutečnil v Rumunsku na Slovensku, příští rok jsou v plánu tři balkánské země.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz