Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dny pasivních domů zvou na prohlídku

9. 11. 2012 - BRNO [Econnect/CPD]

Druhý listopadový víkend bude patřit pasivním domům, a to nejen v České republice, ale po celém světě. Mezinárodní dny pasivních domů otevírají dveře pasivních domů v Lednici, Hlinsku, Sedlčanech, Praze i Brně, ale také v Šanghaji, Drážďanech či newyorském Brooklynu. Ve všech koutech světa se v následujících třech dnech dozvíte, jak vypadá život v energeticky úsporném domě na vlastní kůži.

O víkendu 9. – 11. listopadu 2012 se v České republice otevře přes čtyřicet domů v pasivním standardu. Nebudou mezi nimi chybět například první pasivní administrativní budova v Ostravě, první energeticky nulový dům v České republice, nebo třeba první pasivní dřevostavba, jež získala certifikát SBtoolCZ. V Hostětíně bude otevřena také první česká veřejná budova splňující pasivní standard. Všechny tyto a mnoho dalších domů najdete v databázi.

O koordinaci Dnů pasivních domů na Slovensku se stará Inštitút pre energeticky pasívne domy, který nyní eviduje přes dvacet otevřených objektů. Návštěvníci si budou moci prohlédnout například typový montovaný pasivní dům EcoCube nebo první slovenský pasivní dům vůbec, certifikovaný PHI v roce 2010.

Otevřené pasivní domy z celého světa jsou pak uvedeny v mezinárodní databázi pasivních domů nebo na stránkách International Passive House Association. Mezi přihlášenými 642 domy najdete zajímavé projekty od škol přes kostel v Hamburku nebo výstavní halu v Šanghaji až po sportovní centrum v kanadském Whistleru, vše fungující v pasivním energetickém standardu. Nejvíce zpřístupněných pasivních domů nabízí samozřejmě Německo, ale ani Rakousko nezůstává pozadu.

Více informací o Dnech pasivních domů, doprovodném programu a soutěžích o víkendové pobyty v pasivních domech najdete na http://www.pasivnidomy.cz/domy-mdpd/.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz