Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Letošní výsledek Tříkrálové sbírky se blíží k loňskému rekordu

25. 1. 2012 - PRAHA [Econnect/Charita ČR]

Počítání výnosu Tříkrálové sbírky 2012 směřuje do finále. Podle odhadů sbírka dosáhne nebo dokonce mírně překročí loňský rekordní výsledek. Získané prostředky podpoří desítky charitních projektů na území celé České republiky.

Úřední rozpečeťování pokladniček letošní Tříkrálové sbírky a sčítání jejich obsahu se blíží k závěru. K dnešnímu dni je sečteno přibližně 90 procent všech pokladniček a průběžný výnos sbírky činí 67,4 milionu korun. Podle odhadů tak letošní sbírka Charity Česká republika dosáhne nebo snad dokonce nepatrně překročí loňský rekordní výnos, který činil 72,7 milionů Kč.

„Každá koruna znamená most mezi dárci a lidmi v nouzi, kterým Charita pomáhá. Děkujeme všem, kteří na tom mají zásluhu,“ komentuje výsledky Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR.

„Za touto částkou vidím především lidské úsilí, obrovské nasazení více než padesáti tisíc koledníků,“ připomíná. Právě dobrovolníci, kteří koledují v domácnostech i na ulicích jsou pro úspěch sbírky zásadní - mince a bankovky v jejich pokladničkách zatím daly dohromady 66,7 milionu korun. Dalších zhruba 700 tisíc korun pak lidé přispěli prostřednictvím DMS během Tříkrálového koncertu.

Hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky Marek Navrátil dodává: „Přestože koledníci jsou již zdrávi doma, z organizačního hlediska sbírka ještě nekončí. Musí proběhnout veškerá administrace sbírky. Zatím vše běželo bez větších problémů, za což jsme vděční všem dobrovolníkům, lidem na obecních úřadech, koordinátorům sbírky a vůbec obrovskému týmu lidí, kteří se na sbírce podílejí. Rád bych jim touto cestou všem poděkoval za všechny potřebné, kterým v letošním roce pomůžeme právě z prostředků Tříkrálové sbírky.“

Tříkrálová sbírka pořádaná Charitou ČR je největším dobrovolnickou akcí u nás. Sbírky se účastní kolem padesáti tisíc koledníků (většinou z řad dětí a mládeže) a dalších dobrovolníků. Sbírka se koná na území celé ČR každoročně od roku 2001 (v roce 2000 se konala pouze na Olomoucku). Její výnos podpoří služby pro seniory, nemocné a handicapované, pro lidi bez domova a v hmotné či sociální nouzi, podobně jako aktivity pro děti. Většina prostředků zůstává v regionu, kde byly vykoledovány. Desetina výnosu jde na pomoc v zahraničí.

Podrobné informace o záměrech naleznete na www.trikralovasbirka.cz, aktuální výsledky z letošní i z předchozích ročníků jsou na http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/.

Sbírku je možné podpořit také finančním darem na bankovní účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 vedený u České spořitelny, nebo zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč).


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz