Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kupujte dárky s certifikátem FSC, poradí vám v tom první internetová mapa obchodů s FSC výrobky

22. 12. 2011 - BRNO [Econnect/FSC ČR]

Pokud potřebujete ještě nakoupit vánoční dárky a chcete pomoci chránit lesy a životní prostředí, pomůže Vám v tom právě dokončená internetová mapa obchodů s FSC výrobky v České republice. Občanské sdružení FSC ČR touto interaktivnímapou reaguje na časté dotazy týkající se dostupnosti šetrných a k přírodě odpovědných FSC výrobků. Spotřebitelé mají nyní možnost snadno a uceleně vyhledávat obchody s FSC výrobky dle několika kritérií (město, kraj, druh výrobků, druh obchodu) v celé ČR. Mapa je dostupná na adrese: http://www.czechfsc.cz/mapa-obchodu.html.

Mapa, která zahrnuje zhruba 1000 prodejen z celé České republiky a několik tisíc výrobků, je dostupná z internetu i na smartphonech, iPadech a na dalších komunikačních platformách. Novému návštěvníkovi stránek http://www.czechfsc.cz/mapa-obchodu.html se automaticky ukáží prodejny do 50 kilometrů od jeho lokace a následně může pomocí několika kritérií (kraj, typ obchodu, typ výrobku, město) vyhledávat další prodejny v ČR. Spotřebitelé mají navíc možnost dále rozšiřovat databázi FSC prodejen a v rámci kontaktního formuláře odeslat další informace o obchodech s FSC výrobky či o konkrétních FSC produktech. Databáze pak bude po ověření pak o tyto nové obchody doplněna.

„Téměř neustále jsme se setkávali s dotazy spotřebitelů, kde je možné koupit FSC dárky nebo výrobky, které jsou šetrné k životnímu prostředí a lesům. Chtěli jsme proto vytvořit snadno dostupnou aplikaci, na které by si každý mohl z jednoho místa najít ve svém okolí nebo jinde v České republice FSC výrobek, který shání,“ říká ing. Tomáš Duda, ředitel nevládní organizace FSC ČR. „A energii a životní prostředí šetří i samotná mapa obchodů, je totiž umístěna na serveru, který v rámci webhostingu důsledně dbá na životní prostředí a nezatěžuje ho svým provozem, doplňuje Mgr. Martin Koubek z organizace FSC ČR.

Základní ideou FSC (Forest Stewardship Council) je podporovat ekologicky šetrné, sociálně prospěšné a ekonomicky životaschopné obhospodařování lesů, a tím napomoci chránit ohrožené a devastované světové lesy. Proto FSC vytvořilo prestižní mezinárodní systém certifikace lesů a podniků, které dřevo z certifikovaných lesů zpracovávají ve výrobky. Tento certifikační systém vznikl v roce 1993 z iniciativy zástupců mezinárodních ekologických organizací, velko- i maloobchodníků se dřevem, lesníků, dřevozpracujícího průmyslu, sdružení domorodých obyvatel, odborů a certifikačních organizací z celého světa. FSC má tak podporu největších ekologických organizací, jako Světový fond na ochranu přírody (WWF), Friends of the Earth (v Česku Hnutí DUHA) nebo Greenpeace, velkých obchodních řetězců jako Hornbach, Ikea nebo Jysk, které FSC výrobky nabízejí. Logo FSC na výrobku znamená záruku, že svým nákupem podporujete lesní hospodaření šetrné k přírodě a místním lidem. FSC ČR, o. s. (www.czechfsc.cz) od roku 2002 pracuje na prosazování značky FSC v České republice v lesním hospodaření, dřevozpracujícím a papírenském průmyslu a mezi laickou i odbornou veřejností.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz